МАСЛЕНИЦА У НАШОЈ ШКОЛИ

У седмици пред Велики пост у нашој Школи, као и сваке године, обележена је Масленица, најстарији и највеселији руски празник. У прослави су учествовали ученици од петог до осмог разреда који уче руски језик, а посебно формиране групе посећивале су одељења млађих разреда да би се са њима дружили, говорили им о празнику, играли разне игре – едукативне, забавне и традиционалне. Све је било у знаку празника којим се испраћа зима и дочекује пролеће.

Ученици млађих и старијих разреда су се лепо дружили и забавили, боље упознали у предивној атмосфери... Након презентације празника, одржан је и квиз којим су старији другари проверили колико су успешно представили празник Масленицу. Млађи другари су показали да су били пажљиви и све запамтили, па су заблистали на квизу... Велику спретност су показали и у окретању палачинки, брзини склапања матрјошке и другим играма (скакање у врећи, три ноге, обарање руке...). Изузетан допринос дали су сви ученици који уче руски језик, а нарочито ученици петог разреда: Лука и Ива Ђорђевић, Милица Најдановић, Теодора Дончић, Нина Петровић, Петра Митровић, Анђела Симић, Страхиња Божовић, Данило Радловић из непарне смене и Сташа Чолић, Настасија Томић и Кристина Петровић из парне смене. Дружење старијих и млађих ученика спада такође у планиране активности превенције насиља у оквиру традиционалног обележавања овог празника.

Наравно, незаобилазна посластица у којој су сви уживали током свих дана Масленице јесу палачинке – округле, жуте и вреле попут сунца...