Ђачке активности - Извештаји, посете, такмичења...

Мале олимпијске игре – такмичење које развија спретност, брзину, прецизност и спортски дух!

У среду 17.4.2019. у Основној школи “Ћирило и Методије” одржано је такмичење под називом “Мале олимпијске игре”. Учествовали су ученици од 1. до 3. разреда. Деца су се такмичила у брзини, спретности и прецизности. Изводили су задатке на забавном полигону, полигону спретности и полигону свестраности.

Деца су се дружила, забавила и стекла једно ново искуство. Дечаци трећег разреда освојили су 3. место на општинском такмичењу. Екипу су чинили: Илија Којић, Михајло Живковић, Андреј Илић, Алекса Петровић, Петар Вукелић, Василије Живковић, Василије Новаковић, Дмитар Мартиновић, Вељко Зечевић, Јован Мишковић, Лазар Вуковић и Андреј Ракић. Девојчице трећег разреда заузеле су 5. место. Сви учесници поздрављени великим аплаузом. Честитамо свима на уложеном труду! Браво!


Питомци МШ „Петар Коњовић“ одржали концерт у нашој школи

Ученици МШ „Петар Коњовић“ одржали су 10. априла 2019. мали концерт за ученике наше школе. Гости су у пријатној атмосфери упознали наше ђаке са музичким инструментима: виолочелом (челом), трубом, хармоником и флаутом. Млади инструменталисти показали су само део свог знања стеченог у музичкој школи.

Ученици млађих разреда наше школе посетили су позориште Академија 28 и погледали представу „Викиншка потера“. Учествовали су веома забавном и занимљивом путавању кроз време.


У посети Педагошком музеју

Ученици 4/2 посетили су 26. марта 2019. Педагошки музеј. У обилазак их је повела учитељица Милана Ђурић. Ученици су одушвљено слушали о историји и развоју школе у Србији од давних дана до данас. Водич их је провео кроз значајне и бројне експонате вешто указујући на њихову вредност.

Сазнај више →
Нaционална дечија линија „НАДЕЛ“ гост Ученичког парламента

Представници Националне дечије линије „Надел“ гостовали су 28. марта 2019. у нашој школи на позив Ученичког парламента. Одржали су предавање о услугама које ово удржење пружа деци. Нарочито је истакнута поверљивост и анонимност корисника СОС телефона. Сазнај више...


„Десанкини“ џудисти освојили Републичко злато

Џудисти наше школе ове школске године постигли су велики успех: поред десет медаља на градском такмичењу, Татјана Петровић 5/1 и Борис Рутовић 6/1 освојили су златну медаљу на Републичком такмичењу.

Поред Татјане и Бориса, добитници награда са градског такмичења су и Вељко Варничић 4/4, Ненад Петровић 2/3, Нина Маринковић 2/2, Михајло Крстић 6/1, Никола Обрадовић 5/2, Стефан Стошић 4/4, Андријана Бабић Станисављевић 3/1 и Лука Дамјановић 1/3.

Честитамо свим спортистима и наставницима велики успех!


Ученици 6/3 учесници „Студија знања“, емисије РТС-а

Као добитници треће награде на конкурсу „Тимски дух мог одељења“, који је организовао MCF MegaCom Film, ученици 6/3 имали су прилику да заједно са представницима „Креатополиса“ учествују у снимању емисије РТС-a „Студио знања“. Тема ове емисије била је „Јесмо ли сви једнаки?“.

На позив представника „Креатополиса“, дванаесторо ученика учествовало је у креативним играма у којима су показали тимски дух.

Предавање ватрогасаца

Представник Ватрогасног савеза општине Вождовац одржао је 20. марта 2019. године предавање о изазивачима пожара, опасностима, превенцији и начинима поступања у критичним ситуацијама ученицима 6/3. Уз јасну презентацију и мноштво доживљених ситуација, ученици су се уверили у значај ове службе и научили како реаговати у случају пожара.


„Мали Пјер“ 2019. припао „Десанки“

У овогодишњу конкуренцију ушло је преко 250 радова са општине.

Ауторима најбољих карикатура, уз пригодан програм, награде су уручене 28. фебруара у Библиотеци-галерији „Бранко Миљковић“. Ови радови представљаће нашу општину на државном конкурсу, чија се завршница очекује крајем априла.


Трећа награда за „Десанку“

Шта мислите: да ли 6/3 воли школу?

Ученици 6/3 (одељенски старешина Биљана Кнежевић) освојили су трећу награду на конкурсу „Тимски дух мог одељења“, који је организовао MCF MegaCom Film поводом филма „Ко се боји вука још 2“ и освојили вредну награду: ваучер за сваког ученика за креативну радионицу по избору у „Креатополису“.

Одељенска заједница је снимила филм „Шта мислите: да ли 6/3 воли школу“ у којем су показали свој тимски дух. Филм можете погледати на школском каналу.

Обраду филма урадио је Лазар Јеличић, члан Фото секције и бивши ученик наше школе.


 

Одржано предавање МУП-а Звездара
о насиљу у школи

Представник МУП-а Звездара одржао је 27. фебруара 2019. ученицима 6/3 веома корисно и занимљиво предавање о насиљу у школи. Информисао их је о облицима насиља који се најчешће врше/доживљавају у школској средини, као и о ономе што ученици треба да предузму како би спречили насиље или уколико га доживе.

Ученици су показали велико интересовање за примере из праксе нашег предавача.


ЕКО КВИЗ - "Прљаво или чисто није исто"

ченици наше школе учествовали су на такмичењу „Еко-квиз", које је одржано у петак 11.1.2019. у просторијама дирекције ЈКП „Градска чистоћа". Ученици су показали одлично знање на питања из екологије, док су се слабије снашли у играма из области рециклаже.

Циљ „Еко-квиза"је подизање нивоа свести основаца о значају очувања животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији.

Координатор „Еко квиза“ је наставница биологије Јасмина Ружичић.


Акција Црвеног крста "Један пакетић, много љубави"

Као и претходних година, наша школа је учествовала у акцији Црвеног крста Звездаре "Један пакетић, много љубави". Ученици су још једном показали да су хумани, да имају велико срце и разумевање за своје вршњаке, који су болесни или без родитељског старања, па су припремили за њих новогодишње пакетиће.

У акцији су учествовали ученици 5/2, 5/4 и 7/1. Пакетићи су предати активистима Црвеног крста 20.12.2018. године.

Руководилац Црвеног крста у нашој школи је наставница биологије Јасмина Ружичић.

Архива вести