Ђачке активности - Извештаји, посете, такмичења...

е-Летопис     Архива вести    

Еко-школа

Новогодишње даривање у 6/1

У оквиру рада одељенске заједнице ученици 6/1 прославили су Нову годину 29.12.2022. међусобним даривањем.

На часу одељенске заједнице у току децембра изабрали су методом случајног избора папирић са именом друга коме треба да намене поклон, а на овом часу уручили су поклоне и честитке једни другима. У овом међусобном даривању учествовала је и Биљана Кнежевић, одељенски старешина.

Новогодишњи турнир у фудбалу

Поводом новогодишњих празника ГО Звездара је, у сарадњи са ОШ „Павле Савић“, 21.12.2022. године организовала турнир у фудбалу за ученике основних школа. Екипе су биле мешовите и сачињавали су их ученици од првог до четвртог разреда. У духу празника, сваки ученик је на крају турнира добио медаљу, а екипе су међу собом размениле и новогодишње честитке.

Представнике наше школе је предводио наставник Драган Јосиповић.

Escape room у „Десанкиˮ

У нашој школи 16.12.2022. године организована је радионица – escape room – „The Lost Mommyˮ која је имала за циљ промовисање учења страног језика кроз игру и решавање проблемских ситуација.

Сазнај више →

Комуникација без стреса – радионица у 6/1

У оквиру рада одељенске заједнице ученици 6/1 Петра Митровић, Лазар Крачковић и Глигорије Грујић уз подршку одељенског старешине 12. децембра 2022. реализовали су радионицу „Комуникација без стреса“. Главни циљеви ове радионице су унапређивање разумевања здраве комуникације и пријатељства код младих.

Одељенски старешина 6/1 је Биљана Кнежевић.

Сазнај више →

Међународни еTwinning пројекат - Growing together! (Serbia - Spain)

Ученици IV/1 и IV/3 заједно са наставницом енглеског језика Наташом Веселиновић, у оквиру секције за енглески језик, учествују у међународном еTwinning пројекту „Growing together!" (Serbia - Spain).

Сазнај више →

Предавање полиције у трећем разреду

Предавање намењено ученицима трећег разреда „Шта ради полиција“ одржано је 18.11.2022. године. Ученици су имали прилику да сазнају како изгледа посао полицајца, на који начин су они у служби грађана, када им се могу обратити и сл. У склопу предавања, ученици су имали прилику и да се ближе упознају са полицијском опремом. Предавање је одржала наша школска полицајка Јелена Глигоријевић уз подршку колегинице из Полицијске станице Звездара, која је и омогућила реализацију предавања.

Посета млађих разреда позоришту

Ученици млађих разреда наше школе су 17.11.2022. године посетили позориште "Ђуро Салај – Академија 28".

Сазнај више →

Eтнографски музеј

Ученици 4/2 су, у оквиру пројектне наставе, заједно са својом учитељицом Миланом Ђурић посетили Етнографски музеј.

Сазнај више →

Екипно такмичење основних школа у шаху

Чланови шаховске секције наше школе учествовали су 26. октобра 2022. у екипном такмичењу основних школа ГО Звездара организованом у ОШ „Иван Горан Ковачић“.

Такмичење је организовано за ученике од првог до четвртог разреда. Организатор је ГО Звездара у сарадњи са ШУ „Витез“, а поводом Дана општине Звездара. Тренер наших ученика је Драган Јосиповић, наставник технике и технологије.

Резултате и више информација можете видети у презентацији.

Радионице о вршњачкој медијацији

Психолог Бранка Митровић Јосиповић одржала је 21.10.2022. радионице за чланове Вршњачког тима. На овај начин су ученици сазнали више о врстама насиља, начинима решавања конфликата, која је основна улога медијатора и на који начин он учествује у решавању проблема.

Посета осмака Педагошком музеју

У оквиру предмета СНА Предузетништво, група ученика одељења 8/2 је у петак, 21.10.2022, у пратњи одељенског старешине Снежане Трнавац, посетила Педагошки музеј.

Сазнај више →

РОДИТЕЉ ПРЕДАВАЧ

У оквиру пројекта Родитељ - предавач и у оквиру програма професионалне оријентације, ученицима одељења 8/4 је, у петак 14.10.2022. године, одржано предавање о занимањима трговинске струке. Предавање је одржала мајка ученика Петра Јелића, Јасмина Јелић, која је по занимању менаџер продаје, запослена у продавници одеће и обуће у ТЦ „Ушћеˮ.

Сазнај више →

Дечија недеља: Драмска радионица „Отворено о...“

У оквиру обележавања Дечије недеље „Шта детету треба да расте до неба“ у нашој школи је 5. октобра 2022. у организацији Пријатеља деце општине Звездара одржана у 7/3 драмска радионица „Отворено о...“.

Сазнај више →

„Десанкини“ млади хуманитарци

И ове школске године ученици наше школе учествовали су у редовном прикупљању пластичних чепова у оквиру акције „Чеп у џеп“. Представницима организације „Чеп за хендикеп“ предали су 27. септембра прикупљени материјал. Овом акцијом руководила је Бојана Зечевић.

Прикупљени чепови даљом прерадом користе за израду делова инвалидских колица.

Велики свет мале Зое

У оквиру пројекта „Позориште на дар“, подржаног од стране ГО Звездара, у нашој школи је 27. септембра 2022. године одиграна представа Пан театра „Велики свет мале Зое“ за ученике петог и шестог разреда.

Сазнај више →

Велика дечија шаховска симултанка

Ученици наше школе Милица Кузмановић, Марија Кузмановић, Милош Кузмановић, Маша Пејих и Нина Маринковић учествовали су 17. септембра 2022. у Великој шаховској симултанци...

Сазнај више →

Дан заставе

Ученици и наставници наше школе су 15.9.2022. године обележили Дан заставе.

Током првог часа у обе смене, организовано је читање приложеног текста, а током читаве недеље организоване су разне пригодне активности од којих је једна била илустровање заставе Републике Србије.

Дан заставе – радионица у 5/3

Школски психолог Бранка Јосиповић Митровић одржала је 15.09.2022. у одељењу 5/3 радионицу „Мапе ума“.

Сазнај више →

Показни час кошарке

Кошаркашки клуб „Церак“ је и ове године одржао свој показни час у одељењима III-1 и III-3. Ученици су уживали и гласно навијали за своју малу екипу. Ко зна, можда је баш међу њима неко ново, будуће велико име кошарке.

Како успешно учити?


Професионална оријентација ученика осмог разреда


Дан шарених чарапа

У нашој школи 21. марта обележили смо Светски дан особа са Дауновим синдромом, познат и као Дан шарених чарапа. Шарене чарапе су симбол различитости и посебности, јер особе са Дауновим синдромом имају један хромозом више у односу на осталу популацију (утростручен 21. хромозом па одатле датум 21. март).

Вртићи у посети „Десанки“

И ове године у оквиру реализације плана транзиције предшколци су могли да се упознају са својом будућом школом „Десанком Максимовић“.

Малишани из вртића „Кошута“ у пратњи својих васпитача посетили су нашу школу 1. марта 2023, док су малишани из „Дечијег луга“ били наши гости 9. марта 2023.


Родитељ предавач

Родитељ-предавач Ана Вуковић, дипломирани правник, запослена у осигурању и мајка ученице Јане Вуковић, одржала је предавање ученицима одељења 7/1 са темом „Права, обавезе и одговорности учесника у саобраћају“. Предавање је одржано 23.2.2023. године.

На врло занимљив начин и кроз примере из свакодневног живота, ученицима су представљене обавезе и одговорности учесника у саобраћају. Родитељ-предавач је ученицима скренула пажњу на одговорност за сопствено понашање када имају 14 и 15 година, што је прописано Законом. Ученици су добили корисне савете о значају поштовања саобраћајних правила како не би били учесници саобраћајних незгода. Сви ученици су са великом пажњом пратили предавање и учествовали у овој активности.

Координатор пројекта је наставница географије Снежана Трнавац, а организацију предавања је помогла одељењски старешина 7/1 Анита Ивовић.

Обележавање празника „Масленицаˮ у нашој школи

Масленица је традиционални руски - народни, највеселији и најстарији празник.

Време обележавања Масленице: Седмица 20-26. фебруара (увек је недеља пред Велики пост).

Организатори: Ученици шестог разреда који уче руски језик са наставницом руског језика Слободанком Марковић.

Овим забавним празником испраћамо зиму, а дочекујемо пролеће. То је празник који нас припрема за Велики пост – да у њега уђемо спремни и чисти, измирени са свима... Важан је у превенцији насиља и представљању културе народа, чији се језик учи у нашој школи.

Ученици млађих разреда прославили су Масленицу уз пригодне активности и дружење са ученицима старијих разреда.

Сазнај више →


„Како сте?“

У оквиру рада одељенске заједнице ученици 6/1 посетили су 20. фебруара 2023. године позориште Академија 28 и гледали комедију из школског живота „Како сте?“ у извођењу ансамбла Театар Улице.

Ову представу пратили су и ученици седмог и осмог разреда у оквиру превентивног рада против вршњачког насиља Тима за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања.

Ученици су ишли у пратњи Биљане Кнежевић, одељенског старешине 6/1 и Лидије Влајковић, координатора Тима за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања.


Показни час кошарке

Кошаркашки клуб „Церакˮ одржао је 6.2.2023. године показни час у одељењима 1/1 и 1/3. Ученици су кроз велики број занимљивих активности уживали и забавили се. Гласно су навијали и бодрили своје тимове и са радошћу прихватали сваки наредни задатак.


Упознајмо Грчку

У среду, 22.2.2023, група ученика другог и трећег разреда је са учитељицама Аном Јездић и Иваном Живановић посетила Дечији културни центар Београда и присуствовала предавању под називом „Упознајмо Грчку“. На почетку све учеснике је поздравила конзул Грчке амбасаде у Београду. Током предавања, ученици су имали прилику да се кроз презентацију и излагање упознају са географским пореклом Грчке, њеним главним градом, језиком, митологијом, музиком, гастрономијом... Научили су неколико речи на грчком језику, открили како је настала маратонска трка, када и где се одиграла прва Олимпијада, али и допунили само предавање својим знањима о Грчкој.

На крају ученици су своје новостечено знање проверили кроз квиз питања и добили награде за своје учешће. При изласку их је чекало освежење са грчким слаткишима.

Квиз знања за седмаке

Ученички парламент наше школе организовао је 7. фебруара 2023. године квиз знања за ученике седмог разреда. Свако одељење је одредило своје такмичаре, као и ученике који су им били. Такмичари су одговарали на 20 питања из разних области које су припремили наставници свих школских предмета.

Победили су такмичари 7/4. Као награду су добили слатки пакет од школе.

Атмосфера је била весела, а ученици заинтересовани за овакав вид слободних активности. Квиз су пратили директорка Катарина Стјепановић, помоћница Биљана Кнежевић, наставница српског језика Марија Вуковић , наставница физичког васпитања Весна Илић и педагог школе Лидија Влајковић.

Сазнајте више →


Језички School Gaming за петаке

И ове школске године ученици петог разреда учествовали су у Језичком School Gaming-у, који организују наставници српског, енглеског, руског и немачког језика. Одржан је 22. децембра 2022. а у овој активности учествовало је 47 ученика. Језичке игрице направљене су у алату Wordwall.

Победници су Александар Чикара (на првом нивоу), Станко Стевић 5/2 (на другом нивоу) и Стеван Стевић 5/2 (на трећем нивоу) – ученици који уче руски језик као други страни језик; Хелена Кесић (на првом нивоу), Стефан Костић (на другом нивоу) и Новак Дукић 5/1 (на трећем нивоу) – ученици који уче немачки језик као други страни језик.

Ову активност реализовале су наставнице Тијана Дамњановић, Слободанка Марковић и Биљана Кнежевић.

Погледај резултате за групу српски-енглески-немачки и српски-енглески-руски.

Игрице су осмишљене у корелацији градива из ова три језика. Играчи су играли на три нивоа: сваки следећи је имао захтевније услове играња и за нијансу тежа питања. Ученицима није било потребно било какво припремање за ову активност, већ су на забаван начин увежбавали свакодневно градиво из ових језика.


Новогодишња журка за ученике старијих разреда

Чланови Ученичког парламента организовали су хуманитарну Новогодишњу журку за ученике од петог до осмог разреда 22. децембра 2022. године. Одржана је у холу наше школе.

Журка је, у складу са новогодишњим расположењем, била весела и узбудљива.

Руководилац Ученичког парламента је наставница Зорица Јовић, а њена десна рука учитељица Горана Радивојевић.

Део атмосфере можете видети на нашем Јутјуб каналу

Презентација вршњачке медијације у млађим разредима

Чланови Вршњачког тима презентовали су вршњачку медијацију током децембра 2022. ученицима млађих разреда. Ученици су били веома заинтересовани за овај вид решавања проблема. Чланови Тима су подсетили ученике да своје примедбе, похвале, опис проблема могу оставити у Кутији поверења и да је то такође један од сегмената којим се бави Вршњачки тим.


Пројекат „Радујмо се заједно“

Представници Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда (ССОСИБ) део свог пројекта „Радујмо се заједно“ реализовали су 21.12.2022. у нашој школи – у одељењима 2/2, 3/2 и 7/3.

Циљ овог пројекта је унапређење услова за бављење спортом све деце, али са посебним освртом на развој емпатије за потребе ученика са сметњама у развоју, а у оквиру спортских активности. Подстиче се укључивање свих ученика без обзира на физичке могућности и промовишу се здрави стилови жвота у оквиру равноправности свих учесника.

Координатор ове активности у нашој школи је психолог Бранка Митровић Јосиповић.

Сазнај више

„Поштујем другаˮ

Педагог школе Лидија Влајковић одржала је 14.12.2022. године радионицу под називом „Поштујем другаˮ у одељењу 3/1. Циљ радионице био је побољшање односа међу децом, спречавање даљих конфликата и подстицање међусобне сарадње. Кроз разговор дошло се до закључка да већина ученика 3/1 има слична интересовања. Поред тога, осетљиви су на исте критике, пријају им исте похвале и исте лепе речи...

Учитељица 3/1 је Даница Петровић Станисављевић.

Сазнај више


Ђачка песничка сусретања 2022.

И ове године ученици наше школе учествовали су на традиционалном такмичењу младих песника „Ђачка песничка сусретања“. У конкуренцији старијих разреда наставници српског језика изабрали су пет песама које су представљале нашу школу на општинској манифестацији:

1. „Мудрост и снага“ Алекса Андрејић 8/4
2. „Божић“ Ђурђија Марић 7/2
3. „У вилином граду“ Михаило Младеновић 5/3
4. „Песма о Леу“ Лара Миленковић 5/4
5. „У вилином граду“ Дуња Кузмановић 5/3

Најбоља међу њима – по избору општинског селектора – јесте песма Михаила Младеновића 5/3. Наша школа је поносна на своје младе песнике и желимо им пуно инспирације и још много лепих песама.


Посета седмог разреда Музеју илузија

Сазнај више →

Body shaming и слика о сопственом телу

Сазнај више →

Квиз „Рециклирај - Живот бирај“

Ученици четвртог разреда наше школе учествовали су 1. децембра 2022. године у квизу „Рециклирај- Живот бирај“ у организацији ТВ „Ековизија“, коју можете пратити на 299 каналу МТС кабловске мреже.

Сазнај више →


Дан толеранције у „Десанки“

Ове године, поводом обележавања Међународног дана толеранције, у нашој школи организован је квиз „Десанкина слагалица“, у коме су се такмичили ученици од 5. до 8. разреда који похађају грађанско васпитање (екипа „Грађани“) и представници Вршњачког тима, чија екипа је носила истоимени назив. Квиз је осмишљен као популарна слагалица РТС–а, а питања су се односила на опште појмове у вези са толеранцијом. Победили су чланови Вршњачког тима.

Ову активност реализовале су Марија Вуковић, наставница грађанског васпитања и Бранка Митровић Јосиповић, психолог и члан Вршњачког тима.

Школа бесплатног спорта

И ове школске године, наша школа је наставила сарадњу са Министарством омладине и спорта и Факултетом спорта и физичког васпитања у реализацији пројекта „Школа бесплатног спорта“. Ученици првог разреда два пута недељно имају прилику да се упознају са основама борилачких вештина, али и да кроз разноврсне вежбе, полигоне, штафетне и елементарне игре развијају моторику, координацију, баланс, мускулатуру, тимски и такмичарски дух, као и љубав према спорту.

Координатор пројекта за нашу школу је учитељица Ивана Живановић.Пројекат „Интернет таг – безбедан траг“

Друга радионица за родитеље и ученике

Пети сусрет у оквиру реализације пројекта „Интернет таг – безбедан траг“ одржан је 24. новембра 2022. године у кабинету информатике. У овом сусрету ученици 4/2 и њихови родитељи поново су радили заједно.

Сазнај више...

Прва радионица за родитеље и ученике

Четврти сусрет у оквиру реализације пројекта „Интернет таг – безбедан траг“ одржан је 22. новембра 2022. године у кабинету информатике. У овом сусрету ученици 4/2 и њихови родитељи радили су заједно.

Сазнај више...

Escape room за ученике „Писмен – дигитално писмен“

У оквиру реализације пројекта „Интернет таг – безбедан траг“ ученици 4/2 приступили су 2.11.2022. изради „улазног“ теста Escape room „Писмен – дигитално писмен“. Решавајући задатке везане за ситуације из свакодневног онлајн окружења, пружили су реализаторима пројекта приступне информације о нивоу информисаности ученика о опасностима на интернету.

Сазнај више...

Како правилно користити време на интернету: Игрице у алату Wordwall

У оквиру реализације пројекта „Интернет таг – безбедан траг“ ученици 4/2 имали су 4. новембра 2022. трећи сусрет на коме су добили савете како да правилно користе време на интернету.

Сазнај више...


Посета осмака туристичкој агенцији

У оквиру предмета СНА Предузетништво и у оквиру професионалне оријентације ученика 8. разреда, група ученика одељења 8/2 и 8/4 је, у пратњи наставнице географије Снежане Трнавац, у уторак 15.11.2022. посетила туристичку агенцију Eurojet. Групу је дочекао менаџер агенције и том приликом им представила занимања туристичке струке: туристички техничар, туристички водич и менаџер у туризму. На основу свог дугогодишњег искуства, менаџер агенције је на занимљив начин описала своје школовање, запослење, напредовање у послу, организацију путовања у земљи и иностранству. Ученици су са пажњом пратили излагање и искористили прилику да поставе питања која их интересују из области туризма.

На крају дружења, сви ученици су добили поклоне од агенције.


Сарадња са локалном заједницом

Заштита ученика од злоупотребе опојних дрога и алкохола

Припадници МУП-а одржали су 8. новембра 2022. превентивно предавање "Превенција и заштита деце од злоупотребе опојних дрога и алкохола" ученицима 6/1 и 6/3.

Ученици су добили корисне савете како да се заштите од употребе дувана, алкохола и дрога и чули веома упечатљиве приче из живота. Добили су препоруку да погледају филм „Ми деца са колодвора Зоо“ како би на туђем искуству видели какве су последице злоупотребе ових супстанци.


Посета Сајму књига и образовања

У четвртак 27. октобра 2022. године, група од сто три ученика наше школе, у пратњи наставница Марије Вуковић, Душанке Јочић, Слободанке Марковић и Гордане Поповић, посетила је и ове године, на Школски дан, 65. САЈАМ КЊИГА, који се одржава под слоганом „Повратак написанихˮ.

Хуманитарна акција за децу из Свратишта

Представници Ученичког парламента наше школе су 25. октобра 2022. уручили деци-штићеницима Свратишта у Крфској улици хуманитарну помоћ у виду гардеробе, средстава за хигијену и играчака. Учествовали су сви ученици наше школе од 1. до 8. разреда, родитељи и наставници, који су и овог пута показали да саосећају са невољама деце која користе услуге ове организације.


Пројекат „Интернет таг - безбедан траг“

Одржана радионица „Буди јак online“

Ученици 4/2 били су 25.10.2022. учесници радионице „Буди јак online“ у оквиру реализације пројекта „Интернет таг - безбедан траг“.

Помоћу кратког упитника и пет карактеристичних ситуација насиља на друштвеним мрежама, ученици су, након гласања за одређени одговор, у групној дискусији износили своје ставове поводом ових ситуација и добијали упутства шта да ураде уколико виде или трпе насиље. На крају радионице добили су и листиће који ће омогућити продужено дејство информација и савета које су добили.

Циљ пројекта је оснаживање ученика и родитеља уколико дете доживи насиље на интернету, као и предлози како правилно користити време на мрежи.

Аутори и реализатори овог пројекта су Биљана Кнежевић и Милана Ђурић.


Додела Републичких награда

Поводом Дана општине Звездара, 16.10.2022. године, у просторијама општине организована је свечана додела награда ученицима и њиховим наставницима менторима за постигнуте успехе на Републичким такмичењима током школске 2021/22. године. Награде су добили:

  • из области спорта, џудо екипа школе: Татјана Петровић (сада средњошколка), Ненад Петровић (6/3), Дијана Живојиновић (7/1), Вељко Варничић (8/4) и њихови наставници Анита и Петар Ивовић;
  • из области информатике, техника и технологија: Немања Ђорђевић (сада средњошколац) и наставник Владимир Стојановић.

Свечаној додели награда присуствовала је и директорка школе Катарина Стјепановић.

Светски Дан девојчица

У уторак, 11.10. обележили смо Дан девојчица. Циљ празника који су успоставиле Уједињене нације 2011. године је истицање равноправности и једнакости девојчица са дечацима. Поред упознавања ученика са циљевима овог дана, активности су обухватиле и демонстрацију борилачких спортова које девојчице и даље мање бирају да тренирају у односу на дечаке. Наше ученице и успешне џудисткиње Андреа Јањић 6/4 и Дијана Живојиновић 7/1 показале су нам зашто је џудо добар спорт за девојчице, а Андријана Бабић 7/1 приказала нам је своје умеће у теквондоу. У холу школе је постављен пано који промовише успешне девојчице наше школе.

Квиз знања

Дана 8.10.2022. Ученички парламент је организовао „Квиз знања“ за ученике осмог разреда. Свако одељење је одредило своје представнике, као и ученике који су им били подршка. Такмичари су одговарали на 15 питања из различитих области – историје, географије, књижевности, спорта... Атмосфера је била права такмичарска, а ученици су овом приликом исказали велико интересовање за овакав вид слободних активности. Квиз се завршио победом екипе одељења 8/2 са највише освојених бодова. Као награду су добили слатки пакет од школе.

Координатор Ученичког парламента и организатор квиза је Зорица Јовић, наставник историје.

Хуманитарна акција за другарицу из одељења

Прве недеље октобра, током обележавања Дечије недеље, ученици одељења 8/2, заједно са одељењским старешином Снежаном Трнавац, организовали су хуманитарну акцију за другарицу из одељења К. М. која је из социјално угрожене породице. Ученици су припремили пакет прехрамбених намирница које су поклонили својој другарици у петак 7.10.2022. Породица K. М. се захвалила на помоћи, а ученици планирају да поново припреме пакет помоћи за своју другарицу.


3/4 у „Музичком загрљају“

Поводом Дечије недеље, 5.10.2022. године, у ОМШ "Владимир Ђорђевић", ученици 3/4 су са својом учитељицом, Бојаном Зечевић, присуствовали радионици под називом "Музички загрљај". Радионицу су организовали "Пријатељи деце Звездаре", а под покровитељством ГО Звездара.

Идеја радионице, чији је дугогодишњи аутор и водитељ Радмила Кнежевић, јесте да се деци, на непосредан начин, кроз разговор са и јавним наступом ученика музичке школе, приближе музика и музички инструменти. Ученице 3/4 су биле веома активне. Марија Опачић је свирала на виолини, а Милица Калинић је активно учествовала у разговору објашњавајући како се чује звук појединих инструмената.

Дечија недеља – ликовни конкурс

У оквиру програма обележавања Дечије недеље Пријатељи деце општине Звездара организовали су ликовни конкурс на тему „Имам право да...ˮ на ком су две ученице наше школе освојиле награде. Ученица 6/3 Ленка Новаковић освојила је прву награду у категорији старијих ученика, а ученица 1/3 Мила Марков освојила је трећу награду у категорији млађих ученика. Честитамо награђеним ученицама!Шта чини добро здравље?

Чланови Еко-школе и Вршњачког парламента, ученици 5. и 6. разреда, учествовали су 26. септембра 2022. године у радионици „Шта чини добро здравље“. Ученици су истраживали шта за ученике наше школе представља појам доброг здравља. Резултат је указао да ученици највише пажње указују физичком здрављу и правилној исхрани. С обзиром да ученици не воде довољно рачуна о емоционалном и социјалном здрављу, одлучено је да ће са својим друговима разговарати о овим аспектима здравља и реализовати радионицу у свом одељењу.

Радионицу је реализовала Биљана Кнежевић, члан Еко-школе.


Драга децо, сваке недеље можете учествовати у радионицама Читалачког клубa и тако унапредити своје вештине и знања. Сваког уторка од 14.00 до 15.00 часова у нашој библиотеци можете присуствовати радионици "Упознај позориште". Овде ћете кроз занимљиве видео матаријале и истраживања која ћете обављати уз помоћ наставника сазнати нешто више о порозишту, представама, костимима и костимографији и свему што чини свет позоришта. Придружите нам се и кренимо заједно у истраживање позоришних чаролија.

Сваке среде од 12.00 до 13.00 часова можете усавршавати своје читалачке вештине кроз радионицу "Буди вешт читалац". Овде ћете научити како да читате различите врсте текстова, издвајате битне информације, разумете смисао и поруку коју текст шаље. Дођите да заједно постанемо бољи читаоци!

Чекамо вас у библиотеци!


ЧИТАМ, ПА ШТА!

Драги ученици,

Позивамо све основце од 2. до 8. разреда, који воле да читају, да учествују у акцији-конкурсу Библиотекe града Београда под именом Читам, па шта.

Треба да прочитате три књиге које су прописане за одређени разред и ниво такмичења и представите их према датим пропозицијама у периоду јануар-март. Примери представљања ваших вршњака налазе се на сајту www.citampasta.rs.

Библиотекари и наставници српског језика изабраће 10 науспешније представљених романа који ће се такмичити у име наше школе.

Више информација можете добити на сајту www.citampasta.rs. Библиотеке града Београда набавиле су књиге неопходне за учешће у акцији, па их можете изнајмити.

Најуспешнији ученици биће награђени таблетом.

Добро дошли у библиотеку!


ЧИТАМ, ПА ШТА! - пропозицијеЧИТАМ, ПА ШТА! - списак лектиреДраги ђаци, РТС 3 наставља са емитовањем лекција нама новог начина образовања - "Образовања на даљину", са нама комуницирате преко апликација, знање је „у облаку“. Иако вам је вероватно још увек тешко да се навикнете на овај начин наставе, знајте да може да вам буде изузетно корисно.

Ми, учитељи, вас учимо вас како бисте се у будућности бавили неким занимањима која нама још увек нису позната. Гледајте на ово позитивно, радујте се свакој информацији коју добијете преко вама омиљених информационо-комуникационих технологија. Ви сте деца 21. века и све ово може бити само увод у прегршт нових ствари које чекају све, а посебно вас.

Поносни смо на ђаке који свакодневно шаљу све своје радове, поносни смо на труд који улажу и честитамо им на сваком додатном онлајн задатку који су урадили.

Погледајте радове


Настава у време изолације

Драги ученици,

Након прве недеље онлајн наставе ПП служба вам је проследила анкету у вези са новим начином учења, коју сте попунили. У прилогу су резултати, тј. ваши први утисци.

Погледајте!


Матуранти

Збирке задатака за завршни испит →

Српски језик

Математика

Комбиновани тест


Архива вести