„Интернет траг – безбедан таг“

Други блок радионица пројекта „Интернет траг – безбедан таг“

Други део предавања са радионичарским радом пројекта „Интернет траг – безбедан таг“ реализован је за родитеље 21. октобра, за ученике 26. октобра 2021. На овим 90-минутним радионицама обрађене су теме „Гејминг“ и „Интернет предатори“.

У оквиру теме „Гејминг“ родитељи и ученици упознали су се са ПЕГИ системом узрасне класификације и како правилно одабрати игрицу за децу. Ученици су, у замену за играње игара за које нису узрасно спремни, научили како да направе свој стрип у алату Пикстон.

Тема „Интернет предатори“ упозорила је родитеље и децу на које начине предатори делују. Учесницима су понуђени и линкови ка организацијама којима се могу обратити за помоћ као и брошуре у издању надлежних министарстава и Уницефа.

На крају су и ученици и родитељи прошли Escape room: „Писмен, дигитално писмен“ како би се још једанпут осврнули на кључне информације, али доносећи одлуке као што би и у реалним околностима.

Попуњене евалуације сведоче да је пројекат био веома користан и занимљив.

Аутори пројекта су Б. Кнежевић, М. Ђурић, Т. Парезановић и М. Милинковић. Радионице су реализовале Б. Кнежевић и М. Ђурић.