Дан борбе против вршњачког насиља

Седми разред

Одељењски старешина 7/1 Тања Плазинић својим ученицима је дала прилику да се на часу одељењског старешине играју и покушају да се избаве из тзв. ескејп рума. Ова игра је реализована у оквиру радионице „Исправно поступање када нам је друг у невољи“.

Психолог школе Бранка Митровић Јосиповић је у 7/3, уз присуство одељењског старешине Тамаре Живковић, одржала радионицу „Емоције у адолесценцији“.

Радионица „Исправно поступање када нам је друг у невољи“ осмишљена је тако да се описују ситуације током једног школског дана (дешавања на часовима и одморима), а на крају сваког описаног догађаја ученици из одељења су давали одговоре које поступање би било исправно и о сваком поступку је вођена дискусија. Кроз ову радионицу ученици су се подсетили који облици и нивои насиља постоје; шта све представља електронско насиље и како се друштвене мреже исправно користе, коме се могу обратити у школи за помоћ, као и да је битно одмах реаговати када се примети било који вид насиља у школи и ван ње. Радионица је преузета са сајта Образовно-креативног центра Бор- ОКЦ-а.

Радионица „Емоције у адолесценцији“ је заснована на материјалима из приручника „Вештине за адолесценцију“. Ова тема је веома важна, јер знамо да због неконтролисаних емоција веома често долази до исхитрених рекација што даље неретко доводи до сукоба.