Дан борбе против вршњачког насиља

Пети разред

Психолог школе Бранка Митровић Јосиповић је у свим одељењима петог разреда одржала радионице под именом „Деца на друштвеним мрежама“, које расветљавају облике дигиталног насиља.

Наталија Аничић и Тамара Вучићевић, ученице 6/3, одржале су предавање у 5/2 уз помоћ презентације обрађујући тему дигиталног вршњачког насиља. У томе им је помогла и педагог школе Лидија Влајковић, као и професор музичке културе Гордана Поповић, које су и водиле дискусију након презентације.

У 5/3 је одељенски старешина одржала радионицу „Огледалце, огледалце“, преузету из приручника „Ка сигурном и подстицајном школском окружењу-водич за школе“.

Циљ радионице је подизање свести о томе како ми сами себе видимо, а како нас други виде и колико се те две слике поклапају. Овом радионицом у први план се ставља поштовање различитости, јер је веома често управо нетолеранција према индивидуалним разликама повод за свађу, вербално и социјално, а неретко и физичко насиље. Истакнут је и значај вршњачке подршке и како је свако од ученика подједнако важан део овог одељења и сви заједно чине успешну одељењску слагалицу.