Дан борбе против вршњачког насиља

Активности ученика од првог до четвртог разреда

Ученици првог и другог разреда наше школе приступили су изради ликовних радова на тему: „Друг другу“.

Тему другарства и пријатељства обрађивали и ученици трећег разреда, али кроз активности писања песама и есеја.

Ученици четвртог разреда на часу Грађанског васпитања гледали су филм снимљен по истинитом догађају, а који за тему има вршњачко насиље. Након тога осмислили су видео поруке на тему другарство, које можете погледати у оквиру заједничког снимка

Ученици трећег разреда писали су о негативним последицама неблаговременог и неодговарајућег реаговања у ситуацији вршњачког насиља. Правили су беџеве у симболичној розе боји са поруком „Друг није мета“. На тај начин је подигнута свест о другарству и истакнут је значај међусобне подршке међу друговима.

Након одгледаног филма, четвртаци су дискутовали о поступцима јунака. Дошли су до закључка да увек треба разговарати са неким о проблему како би се избегле врло озбиљне негативне последице.

Осим филмске пројекције, четвртаци су осмислили и видео поруке у којима су говорили шта за њих представља другарство, а било је и оних кратких снимака у којима су поручили „Велико НЕ вршњачком насиљу“ и понудили алтернативу тој негативној појави у друштву. Истакли су своју жељу за игром и дружењем, а не за свађом.

Први разред

Трећи разред