Одржан нови сусрет Lego ergo sum

Љубитељи књижевности одржали су још један књижевни сусрет 26. децембра 2019. на коме су представили романе које препоручују својим вршњацима, а ван школске лектире су.


Емилија Савић 6/3 представила је роман „Ноћна школа“ аутора К.Џ. Доерти, издање Лагуна 2013, жанр трилер. Реч је о школи „Симерија“, а ноћна школа је у њој: најнапреднији ученици похађају је током летњег распуста, а чланство за ову елитну школу преноси се генерацијама. Њени ђаци постају утицајни светски људи. Емилија препоручује овај роман јер се чита у једном даху, пун је мистерија али и љубави.


Александар Колески 5/3 представио је збирку приповедака „Књига за Марка“ Светлане Велмар Јанковић, коју је ауторка посветила свом унуку Марку. У приповеткама говори о српским владарима каду су и сами били деца. Приповетка која се Александру највише допала је „Златно јагње“ – у њој је реч о Растку Немањићу, будућем Светом Сави, добром детету које воли авантуре, читање књига, осећа страх као и сва друга деца, али уме и да га савлада.


Тијана Василић 5/3 говорила је о авантуристичком крими-роману за децу „Пет пријатеља у невољи“ ауторке Енид Блајтон. Авантуре ове групе веома су узбудљиве. Тијани се највише допала Ана, јер је добра, лепа, нежна, повучена, пре него што нешто уради, воли да размисли. Тијани се допада порука овог романа – пријатељство у дубру и злу!


Ана Петров 5/3 представила је роман „Оливер Твист“ Чарла Дикенса. Реч је о дечаку који је остао без родиеља и одрастао у сиротишту, касније усвојен. Доживљавао је многе неправде са којима се ипак изборио. Ани се овај роман допада зато што говори о догађајима који се могу десити у реалности сваком од нас. Научила је да треба помагати људима којима је тешко колико можемо, јер и то пуно значи.


Гости на овом сусрету били су Новак Бубоња 5/3 и Филип Канкараш 5/3. Они су говорили о књигама које им се допадају, а за следећи сусрет ће се припремити да буду учесници-излагачи.


Овај сусрет је водила Биљана Кнежевић, наставник српског језика и књижевности.