Прослављена Масленица 2019.

Као и претходних десетак година, и ове године у нашој школи, обележен је 9. марта 2019. традиционални руски народни, највеселији и најстарији празник „Масленица“ – Покладе. Празновање Масленице једна је од традиција наше школе. Ученици старијих разреда који уче руски језик представили су овај празним млађим другарима. Након тога ученици су се надметали у трци у врећама, ношењу девојке, игри «три ноге» и надвлачењу конопца. У холу школе ученици млађих разреда такмичили су се у окретању палачинки и другим играма.

Сви победници Масленице, биће награђени.

Списак победничких екипа

кола је мирисала опојним мирисом свеже печених палачинки (које симболизују Сунце), за шта су се побринули ученици старијих разреда – неуморно су у холу школе пекли и делили палачинке, а ученици свих одељења су и од куће доносили огромне количине најразноврснијих палачинки; све је било у знаку „Масленице“ - хол пригодно уређен за прославу; релизован је посебан програм за ученике од првог до четвртог разреда којим су старији другари који уче руски језик, упознавали млађе другаре о каквом се празнику ради, а затим су сви заједно играли разне игре, такмичили се у знању и вештинама, дружили се и забављали; одржана су такмичења у традиционалним народним играма које су заједничке српском и руском народу: трка у врећама, ношење девојке, три ноге, надвлачење конопца... Нарочито велику пажњу привукло је (организовано у холу школе), такмичење ученика млађих разреда у окретању палачинки, мазању палачинки затворених очију, брзини расклапања и склапања матрјошки – лутака, код нас познатијих под називом бабушке и сл., које су организовали опет ученици старијих разреда са наставницом руског језика и наставником Багијем.

Масленица је један од најрадоснијих и најомиљенијих празника у нашој школи, у чијој организацији учествују као носиоци - професори руског језика, математике и физичког васпитања у сарадњи са другим одељенским старешинама и директорком, али и свим ученицима, предметним наставницима и запосленима - тако да је овај дан резултат, пре свега, тимског рада свих нас у школи.

Утисак је, као и сваке године на овај дан, да је Масленица најпопуларнији и највеселији празник и у нашој школи.