Menu

Свечана додела награда ученицима и наставницима

У петак 28. 6. 2024. у нашој школи је одржано свечано Наставничко веће којем традиционално присуствује и ђак генерације. Ове године, ту титулу је добила Јана Вуковић, ученица VIII/1. Том приликом, Јана се званилно обратила свим наставницима и са њима поделила осврт на свој осмогодишњи живот у „Десанки“. Наставничко веће јој је громким аплаузом честитало на успеху, а директорка школе јој је у име колектива уручила и прикладне награде.

Након Већа, у холу школе је уследила додела награда свим ученицима који су освојили једно од прва три места на градским и републичким нивоима такмичења, као и поносу генерације, спортисти генерације и носиоцима Вукових диплома. Програм је отпочео хор школе, након кога се директорка обратила свима присутнима. Потом је уследила и плесна нумера млађих ученика, након које је директорка лично уручила књигу сваком ученику у знак вредновања рада и успеха.

Како је ова година била изузетно успешна и како школа без лажне скромности може да се похвали подужим списком награђиваних ученика, иако им овом приликом нису уручене награде, школа је свакако припремила исте и за оне који су били успешни и на општинским нивоима такмичења, као и све ученике који су били учесници у прослави јубилеја школе. Њима су награде касније уручиле њихове разредне и одељенске старешине, а овом приликом су сви они прозвани да изађу испред публике и приме још један громогласни аплауз.

С обзиром на то да иза успешних ученика увек стоји залагање и пожртвовање наставника, директорка је на исти начин наградила и све колеге које су оствариле резултате на такмичењима и које су учествовале у организацији и реализацији прославе 60 година постојања школе.

На крају, церемонијал је завршен малим освежењем и послужењем, уз које су родитељи, ученици и наставници наставили међусобно да ћаскају и размењују утиске.

Подсетимо, ђак генерације за школску 2023/24. годину је Јана Вуковић (VIII/1), понос генерације је Ема Мачар (VIII/4), спортиста генерације је Дијана Живојиновић (VIII/1), а носиоци Вукове дипломе су, уз Јану Вуковић и Ему Мачар, и: Вања Филиповић (VIII/2), Ђурђија Марић (VIII/2) и Вељко Зечевић (VIII/3).

→ Read in English