Menu

Прослава 60 година постојања школе

У четвртак 16. 5. 2024. наша школа је прославила 60. рођендан. Овом приликом, свечана академија је одржана у театру „Вук“. На приредби је учествовало преко 70 ученика који су, заједно са тимом наставника са којима су припремали програм, представили живот и развој школе кроз игру, песму, глуму и незаобилазну Десанкину поезију.

Поред колектива школе, бивших радника и ученика школе, родитеља и сарадника, прослави су присуствовали и званични представници Министарства просвете, градског Секретаријата за образовање и дечју заштиту, Општине Звездара, као и директори основних и средњих школа.

Пред крај програма, директорка школе, Катарина Стјепановић, поделила је награде најуспешнијим ученицима школе. Уз њих, представили су се и бивши истакнути ученици „Десанке“ – глумице Тијана Јанковић и Бојана Ђурашковић које су водиле програм, глумац Светислав Максимовић који је учествовао у прослави јубилеја како сада, тако и пре десет година, Биљана Кукољ - данас већ успешни лекар, као и Немања Радивојевић, такође лекар, али и родитељ чије дете исто похађа „Десанку“.

Судећи по реакцијама публике, можемо рећи да је приредба била врло емотивна, евоцирајући неке давно заборављене успомене, будећи сету, мамећи осмехе, али и по коју сузу. На крају, сви заједно смо се подсетили шта је то најважније у животу и представу завршили певајући сви у глас.

Након дирљивог програма, у фоајеу театра је приређен коктел, на којем су гости и домаћини размењивали утиске и доживљаје, али и наздравили у име истрајности и дуговечности.

→ Read in English