Menu

Међународни Дан поште

У нашој школи је 9. октобра 2023. обележен Међународни дан поште. Осим уређења паноа на ову тему, чланови Тима за ентеријер и екстеријер, на челу са учитељицом Достаном Павловић, у сарадњи са учитељицама из боравка, организовали су активност на тему „Писмо пријатељу“. Ученици и запослени су писали пријатељске поруке и убацивали их у поштанско сандуче које је стајало у холу школе, а која су потом разврставана по „адресама“ (одељењима) и која су разносили поштари. Поштари су били ученици 7/3 Тара Ђинђић и Лука Ђорђевић. Они су разносили и лично уручивали пошту у парној и непарној смени.

Овој акцији је умногоме допринео и тата ученице Лане Станојковић (2/3), Љубиша Станојковић, који је запослен у Пошти Србије. Он је донео униформу за поштара, сандуче за убацивање писама и друге материјале за уређење паноа. Такође, на крају је службеним возилом довезао „поштаре“ у школско двориште.

Ученици и запослени су похвалили ову активност, а многи су се обрадовали када су примили неочекиване пошиљке. Улепшали смо једни другима овај дан, а и присетили се већ помало заборављеног начина писане комуникације, што је управо и био наш циљ.