Menu

Финале HIPPO такмичења у Венецији

Европско финале „HIPPO“ такмичења из енглеског језика одржано је 22. 5. 2024. у Венецији. Нашу школу је представљао Дамјан Новаковић, ученик II/3 одељења, у пратњи наставнице Јелене Ђорђевић, који се кући вратио са медаљом и освојеним 10. местом. Наша школа је добила сертификат као учесница овог међународног такмичења, а и ученици који су на претходним нивоима остварили успех, такође су добили сертификате према постигнутом успеху, а у складу са CEFR (Међународни стандард за описивање језичких способности).

Подсетимо да је ове године од почетка на овом такмичењу учествовало 89.000 кандидата широм света, као и да је селекција била врло строга. Стога, поносимо се Дамјановим успехом, који је са само 9 година достојанствено представљао, не само своју школу, већ и своју земљу.

Свесни значаја Дамјановог подвига, ученици II/3 су, заједно са својом учитељицом Достаном Павловић и наставницом Јеленом Ђорђевић, приредили журку изненађења за Дамјана. Том приликом, организовали су и квиз у познавању енглеског језика.

→ Read in English