Пројекат из области безбедности

Радионице „Интернет таг-безбедан траг“

Школски пројекат из области безбедности „Интернет таг-безбедан траг“, који има за циљ повећање безбедности ученика на Интернету и усмеравање на правилно коришћење овог ресурса, започео је ове седмице радионицама за ученике, затим и за родитеље.

Ученици 5/1 прошли су 18. октобра 2021. прве две теме овог пројекта: Заштита личних података и Време пред екраном. Ученици су добили конкретне савете који ће им помоћи да заштите своје податке на Интернету и увежбали њихову примену. У оквиру друге теме ученицима су препоручени поједини едукативни сајтови, које су заједно са инструкторима претражили. У последњем делу отворили су налог у алату Wordwall и направили своју прву образовну игрицу.

Родитељи ученика 5/1 имали су радионицу 21. октобра 2021. на којој су прошли ове исте теме, али прилагођеног садржаја: пружене су им информације како да заштите дечје податке и усмере децу на правилно и заједничко време пред рачунаром. Родитељи су научили да праве Power Point презентацију и Google тест, како би могли да помогну својој деци и оснажили своје дигиталне компетенције.

Радионице су трајале по 90 минута, а реализатори су Милана Ђурић и Биљана Кнежевић. Радионицу подржава Општина Звездара.