Пројекат “Actish“ - драмске радионице на енглеском језику

У периоду од септембра до децембра реализован је пројекат из енглеског језика “Actish“, у коме је учествовало око 60 ученика из одељења 5/1, 5/3, 6/1 и 6/3. Реализатор пројекта је наставница енглеског језика Александра Ђорђевић у сарадњи са дипломираном глумицом Тијаном Јанковић.

Овај пројекат представља другачији начин учења енглеског језика - кроз кратке драмске сцене, од којих су на крају сачињена два видео снимка. На Јутјуб каналу наше школе можете видети филмове са радионице.

Овај пројекат је подржала ГО Звездара.

У оквиру пројекта обрађене су следеће теме: описивање физичког изгледа људи и њиховог карактера, именовање и описивање занимања, изражавање допадања/недопадања и описивање хобија и активности у слободно време уз употребу садашњег времена (The Present Simple Tense).

Осим очигледног циља приближавања школског градива ученицима, ту је и још један циљ, ништа мање значајан, а то је подршка младима у пандемији, када нам недостаје и дружења и смех и позитивна атмосфера. Ученици су кроз евалуацију пројекта углавном наводили да им се управо то највише и свиђа: тимски рад, позитивна енергија, добра атмосфера на радионицама и лепо дружење, а уз све то учење страног језика. Упознали су се и са основама глуме и усавршили своје дикцијске вештине.

Текстови који су обрађивати прилагођени су индивидуалним потребама сваког учесника, а неки учесници активно су активно учествовали и у самом писању текстова.

Интересовање за пројекат и овај вид учења показали су и ученици који имају одлична постигнућа из енглеског, али и они са слабијим постигнућима: оцене нису биле препрека за активно учешће.

Погледајте филмове о овом пројекту на нашем каналу:

Actish 1

Actish 2