У „Десанки“ отпочело обележавање Зелене недеље 2021

Ученици еко-школа „Десанке Максимовић“, Геодетско техничке школе и Седме београдске гимназије започели су 31. маја учешће у међународном пројекту Green Week 2021 програмом „Караван природе“.

Први сусрет одржан је у еко-школи „Десанка Максимовић“, на коме су млади еколози представили своје истраживање о загађењу воде, ваздуха и земљишта.

Други сусрет одржан је 2. јуна 2021. у Седмој београдској гимназији, док је завршни сусрет, на коме су представници Општине Звездара уручили дипломе организаторима и учесницима, одржан 5. јуна 2021. у Геодетско техничкој школи.

Свој допринос у оквиру културног програма дали су и чланови аикидо-клуба, млада солисткиња Седме београдске гимназије и ученици 2/2 и 4/3 Основне школе „Десанка Максимовић“.

Координатори пројекта били су Јагода Петровић Укај (Геодетско техничка школа), Гордана Чукурановић (Седма београдска гимназија) и Биљана Кнежевић (ОШ „Десанка Максимовић“).

Представници Општине Звездара присуствовали су обележавању Зелене недеље и подржали младе екологе.

О учешћу наших ученика у Седмој београдској гимназији и Геодетско техничкој школи можете видети на јутјуб каналу наше школе.

Своје знање о води као животном ресурсу можете проверити у анонимном упитнику „Шта знам о води“.