Међународна сарадња

Изложба ликовних радова ученика основних школа из јапанског града Кашивазаки

Ученици Основне школе „Десанка Максимовић" у Београду остварили су контакт са вршњацима из града Кашивазаки из Јапана. Овај град је требало да буде град-домаћин ватерполо репрезентацији Србије на Олимпијади 2020. године, а такође је добио и улогу да врши промоцију ватерпола као спорта.

Како је због ширења корона вируса поменути догађај одложен, деца Кашивазакија су желела да пруже подршку вршњацима широм света и пренесу своје позитивне мисли у ишчекивању нових игара.

Тако су њихови радови стигли и у Србију. У склопу остварене сарадње 1. септембра 2020. Приређена је изложба осамнаест ликовних радова са ватерполо мотивима и порукама подршке у холу Основне школе „Десанка Максимовић", коју су током прве седмице посетили сви ученици ове школе.

Како због тренутне епидемиолошке ситуације изложба ликовних радова није могла да буде јавна, припремили смо филм са фотографијама са изложбе. У току је припрема ликовних радова наших ученика са истом темом, а такође, планирано је да деца успоставе контакт путем платформе за комуникацију и на тај начин ближе се упознају са културом и традицијом Јапана, односно Србије.

У ишчекивању завршетка планираних активности, деца из Србије шаљу поруке подршке својим другарима са Далеког Истока.


Филм о изложби „Сусрет са Јапаном“

Координатор овог пројекта је Тања Плазинић, наставница географије.