Дани јабуке у „Десанки“

Прослава Дана јабуке у нашој школи започела је великом манифестацијом одржаном у петак 18. октобра 2019. Припремљене су разноврсне активности које су као главни мотив имале промоцију јабуке, воћа са нашег поднебља. Координатор је била наставница Драгана Радека. Ученици су у забавно-такмичарском програму опробали своје вештине и знање, а могли и да науче нешто о кулинарским вештинама. Ова манифестација је увод у тематску наставу која ће се одржати 21-25. октобра 2019. и у оквиру које ће се школска знања утврђивати, обнављати и примењивати – уз мотив јабуке.

Овај програм водиле су шармантне Бојана Ђурашковић, глумица и наша бивша ученица, и Тијана Упчев, њена колегиница. У костиму јабуке све симпатије освојила је Петра Митровић из 3/1.


Ликовне радионице

У организацији наших креативних учитеља организоване су четири ликовне радионице: Весело стабло јабуке (израда стабла јабуке од папира и дугмића – групни рад), Јабука од салвета (мозаик, групни рад), Корпа са јабукама (израда јабука од пластелина – групни рад) и Најслађе су јабуке из мог воћњака (сликање воћњака – индивидуални рад).

Радионицу су осмислиле и водиле учитељице Јелена Чедић и Достана Павловић. Ликовни радови ће бити изложени на паноу Еко школе.

Кухиња

У школској кухињи Верица Миловановић, бака Кристине Миловановић из 7/4, и Биљана Самарџић, члан Школског одбора и мама нашег ученика, одржале су мали кулинарски курс: бака је показала заинтересованим ученицима како се развијају коре и прави пита од јабука, а мама како се праве ушећерене и чоколадне јабуке.

Питу су појели ученици, а чоколадне јабуке добили победници трка и квиза и – малишани из боравка.

Квиз знања

Ученици старијих разреда имали су квиз знања са темом јабуке: питања из свих школских предмета садржала су овај мотив, била су занимљива, али и обухватала школско знање. Квиз је организовала наставница Драгана Радека. Победници овог квиза су ученици Александар Колески 5/3, Лука Божанић 6/3, Лара Судар 7/3 и Ања Игњатовић 8/3.

Забавно-спортске игре

Прослава Дана јабуке у нашој школи започела је великом манифестацијом одржаном у петак 18. октобра 2019. Припремљене су разноврсне активности које су као главни мотив имали промоцију јабуке, воћа са нашег поднебља. Координатор је била наставница Драгана Радека. Ученици су у забавно-такмичарском програму опробали своје вештине и знање, а могли и да науче нешто о кулинарским вештинама. Ова манифестација је увод у тематску наставу која ће се одржати 21-25. октобра 2019. и у оквиру које ће се школска знања утврђивати, обнављати и примењивати – уз мотив јабуке.

Овај програм водиле су шармантне Бојана Ђурашковић, глумица и наша бивша ученица, и Тијана Упчев, њена колегиница. У костиму јабуке све симпатије освојила је Петра Митровић из 3/1.

Они који су дали допринос

Директорка Катарина Стјепановић – подржала је све идеје својих колега, потрудила се да се реализују, позвала госте и била поносна на свој колектив. Као и обично, координатору уручила диван букет цвећа.

У оргаинизацији ове манифестације учествовали су и учитељи из боравка Никола Спасојевић и Александра Јаковљевић, наставник техничког Владимир Стојановић и његова десна рука – Немања Рачки из 7/4. Они су се побринули за ентеријер: осмислили јабуку за сликање и много детаља који су улепшали нашу школу и створили празничну атмосферу. Наставница Ивана Богдановић на свој креативан начин помогла је у декорисању сале.

Своју драгоцену помоћ пружили су и ученици Филип Марић и Филип Јовановић из 8/2, који су са наставником Владимиром Стојановићем били техничка подршка.

Наставница ликовног Мирјана Фуштић поставила је пригодан пано са ученицима Ликовне секције.

За декорисање и организовање свих посластица од јабуке била је задужена наставница Данијела Рајак.

За помоћ у сваком тренутку и где треба – наставнице Светлана Милентијевић и Тања Плазинић.

За ненаметљиву и неопходну помоћ и атмосферу дома - домар школе Раденко Дојчиновић, све наше дивне теткице и сервирка Зорка Чукић.

Ученици 8/2, који су носили и односили столице и радосно помагали у приреми сале за ову свечаност.

Лазар Јеличић, члан Новинарске секције и бивши ученик, снимао је и монтирао филмове. Његов сарадник, фотограф, био је Андреј Николи, ученик Техничке школе „Нови Београд“.

И сви чланови колектива и родитељи добре воље који су припремили посластице од јабука и учинили да све мирише на ванилу и дом и били промотери позитивне енергије.