Свирамо на инструментима од рециклажног материјала

Рециклажни реп

Јавни час музичке културе, на коме су представљени резултати рада свих ученика петог разреда у оквиру пројекта „Одговоран за своју планету 2“, одржан је у Музичком кабинету 24. јуна 2019. Родитељи и ученици на мини-концерту чули су извођење песама „Ћај, Ћиро“, „Дед поиграј, медо“ и „Рециклажни реп“ на металофону и инструментима од рециклажних инструметана. Концерт је пратила и изложба инструмената.

Координатор овог јавног часа и организатор музике је наставница музичке културе Гордана Поповић.

Ученици 5/4 потрудили су се више од осталих одељења, као што је наставница и напоменула у поздравном говору, па је и резултат њиховог рада најзанимљивији и најуспешнији. Ученици Александар Стаменковић и Алексеја Јанковић аутори су текста песме „Рециклажни реп“, наставница Гордана Поповић организовала је музичку матрицу, а цело одељење веома успешно извело ову нумеру. Порука ове песме позива на очување планете Земље и указује на важност рециклаже.

На изложби су приказани креативно и маштовито израђени музички инструменти од рециклажног материјала: бубањ, кастањењ, даире, гитаре, писак и металофон.

Честитамо извођачима и организатору концерта!