Пројектна настава на часовима енглеског језика – учешће у пројекту „Одговоран за своју планету“

У новембру и децембру месецу ученици одељења 5/1 и 5/2 имали су пројектну наставу под темом “Одговоран за своју планету”.

У првом делу пројектне наставе одељења су имала задатак да истражују информације и занимљивости о природним ресурсима, загађењу воде, очувању ваздуха…

У другом делу часа све групе имале су да задате речи са енглеског преведу на српски и напишу објашњење тих појмова на матерњем језику. Ученици су у групама истраживали о задатим појмовима и представили своја сазнања другарима из одељења. Након тога, ученици су радили на изради страница еколошког речника који је и један од крајњих производа ове пројектне наставе – писали су изразе на енглеском језику, преводили их и објаснили на српском, а затим су илустровали задати појам као визуелни подсетник значења обрађених појмова.

Две групе су имале другачије задатке: једна група имала је задатак да направи корице за речник, а група шест је била у улози репортера. Они су имали задатак да све што се ради на часу сликају, бележе и на крају напишу извештај о пројектној настави и направе кратак видео од фотографија које су у току наставе направили.

На овим часовима било нам је јако занимљиво и научили смо много о очувању животне средине као и најважније појмове на енглеском језику везане за очување животне средине који ће нам значити и у даљем школовању.