Приредба поводом Дана школе

У суботу, 18.5.2019. свечаном приредбом обележен je Дан школе. Гостима се најпре обратила помоћник директора Ивана Радичевић која је поздравила госте. Након тог је изведен програм у коме су учествовали и ученици старијих и млађих разреда. Хор је извео химну школе, а ученици 4/3 и 4/4 ( Ања Петров, Ива Тројановић, Јана Радосављевивић, Стефан Стојковић, Матеа Колувија) рецитовали су Десанкине стихове. Група певача је извела народну песму „Бела вило“, с којом је освојила 2. место на општинском такмичењу. Са пуно емоција стихове о мајци говорила је ученица 4/4 Милица Симић.

Централни део приредбе била је представа под називом „Пријатељи су као звезде“ по тексту Ирене Златковић. Наши млади глумци Матија Максимовић 8/3, Никола Тројановић 8/3, Андријана Маркељић 8/3, Ирина Момчиловић 8/3, Анђела Крстић 8/2, Филип Јовановић 7/2, Марко Балаћ 7/4 су се фанстастично представили један од проблема с којима се често сусрећемо – вршњачко насиље.

У завршном делу програма одељење 5/4 је извело „Рециклажни реп“. Аутори текста су Александар Стаменковић и Алексеја Јанковић, а музику је осмислила професор музичке културе Гордана Поповић. Ова тачка је резултат пројектне наставе у 5. разреду.

Програм реализовале: Јасна Рикерт Стевановић, Гордана Поповић, Сања Исаиловић, Љиљана Опачић, Славица Ћуковић.