Menu

Упис ученика у први разред

Поштовани родитељи будућих првака/други законски заступници,

Обавештавамо Вас да ће се упис деце у први разред Основне школе "Десанка Максимовић", за школску 2024/25. годину обавити у периоду од 1. 4. до 31. 5. 2024. године.

У први разред се уписују деца рођена у периоду од 1. 3. 2017. до 28. 2. 2018. године, односно деца са највише седам и по а најмање шест и по година. Ако дете старије од седам и по година због болести или других разлога није уписано у први разред, може да се упише у први или одговарајући разред након претходне провере знања.

За превремени упис у школу могу се пријавити и деца рођена од 1. 3. до 1. 9. 2018. године. Провера спремности за полазак у школу ове деце вршиће се у јуну 2024. године.

Тестирање будућих првака врше школски психолог и педагог применом стандардних поступака и инструмената препоручених од овлашћене стручне службе. Тестирање можете заказати:
- лично у педагошко-психолошкој служби,
- путем телефона 011/2890-131, или
- преко услуге еЗаказивање термина у ОШ на порталу еУправа на адреси euprava.gov.rs. (морате бити регистровани корисник на порталу да бисте користили ову услугу).

Документа потребна за упис прибављају се електронским путем, потребно је донети потврду о здравственој спремности детета за упис уколико је преглед обављен у приватној ординацији. Уверење о завршеном припремном предшколском програму доставља се накнадно.

У току марта биће одржан родитељски састанак на коме ће родитељи моћи да се упознају са радом школе и добију одговоре на питања која их занимају. Датум одржавања родитељског састанка биће благовремено постављен на сајт школе.

С поштовањем,
Управа школе
Обевештење за родитеље о бесплатним уџбеницима

Министарство просвете планира да, у складу са Одлуком Владе Републике Србије, обезбеди бесплатне уџбенике и друга наставна средства из уџбеничких комплета (у даљем тексту: уџбеници) које су школе изабрале да користе у настави у школској 2024/2025. години за ученике основних школа.

Циљ је да се у школској 2024/2025. години, а у складу са средствима из буџета за 2024. годину, у оквиру Програмске активности Набавка наставних средстава за ученике, полазнике и установе, обезбеде бесплатни уџбеници за што већи број ученика основних школа.

Обавештење о заказивању термина за тестирање и упис 1. разред

Поштовани родитељи,

Заказивање термина за тестирање и упис детета биће вам доступно у периоду од 20. 3. 2024. до 31. 5. 2024. године на порталу еУправа, преко апликације еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. Да бисте на овај начин заказали термин, потребно је да будете регистровани на порталу еУправе.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је обезбедило подршку родитељима у вези са коришћењем апликације еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. Стога, уколико будете имали питања или недоумице у вези са коришћењем ове услуге, помоћ можете да потражите путем контакт телефона: 011/7350-557.

Термин за тестирање и упис детета можете заказати и телефонским путем, контактирајући стручну службу наше школе на број: 011/2890-131.

Сву документацију потребну за упис детета у школу (извод из МКР, пријава пребивалишта, потврда о обављеном лекарском прегледу, потврда о завршеном предшколском програму) школа прибавља електронски, те није потребно понети ниједан документ, осим уколико лекарски преглед није обављен у приватној или војној здравственој установи.

Видимо се на упису!

Обавештење за родитеље будућих првака

У уторак 12.3.2024. у 18 часова одржаће се родитељски састанак поводом уписа ученика у први разред.

У уторак 19.3.2024. у 17 часова одржаће се приредба и радионице за будуће прваке

Дођите да се упознамо и забавимо!

Колектив ОШ "Десанка Максимовић"