Летопис за школску 2021/2022. годину

Упознајемо друге културе – онлајн сусрети

Ученици наше школе 22. новембра 2021. у оквиру пројекта Mistery Skype имали су прилику да у три сусрета разговарају са својим вршњацима из Индије и Вијетнама и да на тај начин практично примене усвојена знања из енглеског језика, географије, историје и српског језика.

Сазнај више →

img

Halloween у боравку

Полазници нашег боравка били су подршка пројектној настави из енглеског језика на тему „Halloween“, па су и са ученицима првог разреда изводили вежбе моторике, перцепције и координацију покрета, преплићући вуницу кроз бундевице.

Сазнај више →

img

Пројектна настава из енглеског језика у другом разреду - ”Halloween”

Ученици другог разреда су се у недељи пред празник Halloween (25-29. октобар) упознали са најважнијим подацима везаним за овај празник и научили основнe речи у вези са њим.

Сазнај више →

img

Од услова-узрока до последице на - часу руског језика

У четвртак, 28.10.2021. године у оквиру тематске недеље Од услова-узрока до последице одржан је час руског језика у петом разреду парне смене.

Сазнај више →

img

Ликовна култура: Ритам у грађи и текстури облика

Ученици 5/2 на часу Ликовне културе 29. октобра 2021. обрадили су и применили градиво везано за тему ритма у грађи и текстури облика кроз дискусију, развој критичког мишљења, визуелног опажања, маштовитости, као и кроз развијање индивидуалности и самопоуздања у ликовном изражавању.

Сазнај више →

img

Да ли у прошлости леже узроци настанка архаизама/неологизама?

Ученици 6/1 и 8/1 су, учећи о гласовној промени прелазак Л у О и о архаизмима и неологизмима, имали су прилику да виде како одређене појаве у језику имају свој узрок у даљој или ближој прошлости.

Сазнај више →

img

Тематска недеља: "од услова до последица"

Тематска недеља: "од услова до последица" - одељења 5/1 и 8/3

Сазнај више →

img

Кондиционал – условне реченице у енглеском језику

У оквиру тематске недеље ”Од узрока/услова до последице” одржане током последње седмице октобра, ученици старијих разреда на часовима енглеског језика уочавали су повезаност услова/узрока и последице кроз обраду узрочно-последичних реченица и условних реченица - кондиционала.

Сазнај више →

img

Узроци и последице коришћења алкохола и психоактивних супстанци на домаћим музичким фестивалима

Ученици одељења 8/2 и 8/4 су 27. и 28.10.2021. у оквиру тематске наставе "Од узрока до последице" у тимовима развијали критичко мишљење, говорну вештину на немачком језику и вештину аргументације.

Сазнај више →

img

Тематска настава на часовима енглеског језика: Од узрока/услова до последице

Ученици петог разреда реализовали су тему „Од узрока/услова до последице“ употребљавајући узрочно-последичние везнике because (зато што) и so (па, стога).

Сазнај више →

img

Месопотамија: узрок и последица Средњег века

Ученици 5/1 на часу историје 28. октобра 2021, а у оквиру тематске наставе „Од узрока до последице“, научили су који догађај је био узрок почетка Старог века, а крај присторије и које последице је овај догађај имао на даљи ток историјског развоја.

Сазнај више →

img

Хоће ли/може ли народ позлатити војне инвалиде? – обрада Лазаревићеве приповетке

Ученици 8/3 на часу српског језика 27. октобра 2021. анализирали су познату приповетку нашег реалисте Лазе Лазаревића „Све ће то народ позлатити“ у оквиру тематске наставе „Од узрока/услова до последице“.

Сазнај више →

img

На часу Дигиталног света

Ученици 2/3 сваке недеље све више увећавају своје дигиталне вештине.

Сазнај више →

img

Други блок радионица пројекта „Интернет траг – безбедан таг“

Други део предавања са радионичарским радом пројекта „Интернет траг – безбедан таг“ реализован је за родитеље 21. октобра, за ученике 26. октобра 2021. На овим 90-минутним радионицама обрађене су теме „Гејминг“ и „Интернет предатори“.

Сазнај више →

img

Радионице „Интернет таг-безбедан траг“

Школски пројекат из области безбедности „Интернет таг-безбедан траг“, који има за циљ повећање безбедности ученика на Интернету и усмеравање на правилно коришћење овог ресурса, започео је ове седмице радионицама за ученике, затим и за родитеље.

Сазнај више →

img

Хуманитарна помоћ деци Свратишта

Представници Ученичког парламента наше школе 15. октобра 2021. уручили су и ове јесени деци-штићеницима Свратишта у Крфској улици хуманитарну помоћ.

Сазнај више →

img

„Десанкини“ ђаци и ментори награђени на „Фестивалу дечијег стваралаштва“ 2021.

Организација „Пријатељи деце Београда“ у оквиру обележавања Дечије недеље 2021. на конкурсу „Фестивал дечијег стваралаштва“ наградила је два филма наше школе.

Сазнај више →

img

Родитељ-предавач: Правилна исхрана – здрави зуби

На иницијативу координатора пројекта „Родитељ-студент-сарадник предавач“ Снежане Трнавац, у одељењу 2/3 мама Тамара Филиповић, стоматолог, одржала је 4. октобра 2021. предавање о правилној исхрани у циљу превенције и одржања здравља зуба.

Сазнај више →

img

УГЛЕДНИ ЧАС ИЗ ИСТОРИЈЕ

Ученици 7/4 учествовали су 4. октобра 2021. године у реализацији угледног часа из историје са темом „Француска револуција“.

Сазнај више →

img

Динамика на часу музичке културе

Ученици 5/2 на часу музичке културе 28. септембра 2021. са наставницом Аном Петричевић успешно су применили своје знање о динамици и показали да се брзо прилагођавају предметној настави.

Сазнај више →

img

На часу биологије: Грађа биљне и животињске ћелије

Ученици 5/2 и 5/4 су у току септембра 2021. на часу биологије учили о ћелији.

Сазнај више →

img

Мотивацијом до успеха

У оквиру школског пројекта Родитељ – предавач, у уторак 28. септембра, ученицима 5/4 предавање је одржала психолог мама Јелена Вулић.

Сазнај више →

img

Дан тачки

Ученици 3/1 и 3/3 на часу енглеског језика 15. септембра обележили су са наставницом Наташом Веселиновић Међународни дан тачки.

Сазнај више →

img

Ученички парламент се представио Савету родитеља

Чланови Ученичког парламента Емилија Савић, председник, и Марија Илинчић, записничар, представили су Савету родитеља Годишњи план рада за школску 2021/2022. годину.

Сазнај више →

img

„Десанкини“ парламентарци на првом састанку 2021/22.

Први конститутивни састанак чланова Ученичког парламента одржан је 14. септембра 2021. године.

Сазнај више →

img

Радионица „Сви наши страхови“

Ученици седмог разреда на часу грађанског васпитања обележили су 11.9.2021. Светски дан превенције самоубиства.

Сазнај више →

img

Свечани пријем „Десанкиних“ првака

Генерација првака 2021/2022. започела је у нашој школи свој први школски дан интонацијом химне Србије и свечаним пријемом.

Сазнај више →

img