Летопис за школску 2018/2019. годину

„Еко школа“ добила свој лого

Након завршетка конкурса цртежа за Еко лого наше школе у јуну 2019, Еко одбор је одабрао најбољи рад: лого Марије Цвјетковић, ученице 8/1 школске 2017/18. године.

Сазнај више →

img

Наши ученици награђени на литерарном конкурсу на енглеском језику

Два ученика наше школе, Марија Канкараш (одељење 6/3) и Лука Ћирић (одељење 7/1) учествовали су на наградном литерарном конкурсу који је организовао Институт за стране језике.

Сазнај више →

img

Награђен ученик генерације 2018/19.

Ученик генерације за школску 2018/19. годину је Сара Златковић, ученица 8/3.

Сазнај више →

img

Свирамо на инструментима од рециклажног материјала

Јавни час музичке културе, на коме су представљени резултати рада свих ученика петог разреда у оквиру пројекта „Одговоран за своју планету 2“, одржан је у Музичком кабинету 24. јуна 2019.

Сазнај више →

img

Најбоља одељенска заједница 7/1 на наградном излету

Ученике одељења 7/1, као резултат бројних похвала које су добили као одељењска заједница, школа је наградила једнодневним излетом до Авале, који је реализован 22.6.2019. године.

Сазнај више →

img

Колико је времена потребно за разградњу материјала – петаци истражују

Током јуна 2019. у оквиру пројекта "Одговоран за своју планету 2" на часовима географије, петаци су истраживали колико је потребно да се одређени материјали разграде у природи.

Сазнај више →

img

„Мој љубимац – мој тајни агент“

Ученици 2/3 и њихова учитељица Марина Бајагић учествовали су почетком јуна на ликовном конкурсу "Мој љубимац - мој тајни агент", у организацији Mega Com Film-a.

Сазнај више →

img

Угледни час из енглеског језика

Угледни час из енглеског језика одржан је 13.6.2019. године у 1/3. Комбинованом методом реализована је наставна јединица Систематизација градива. Координатор овог часа је наставница Александра Ђорђевић.

Сазнај више →

img

Час конверзације на додатној настави енглеског језика

У оквиру часова додатне наставе и пројекта родитељ-сарадник предавач, ученици од петог до седмог разреда 11. јуна 2019. имали су прилику да присуствују часу конверзације где нам је гост био Daniel Bridgers, наставник физичког васпитања у DC Public Schools, Washington, District of Columbia, изворни говорник енглеског језика.

Сазнај више →

img

Еко патрола офарбала голове на школском терену

Чланови Еколошке патроле офарбали су 7.6.2019. голове на школском терену.

Сазнај више →

img

Млада песникиња

На трећем литерарном конкурсу „Мој љубимац“, који је организовао Дечији културни центар Београд, ђак наше школе Лена Валић из IV/2 освојила је прво место.

Сазнај више →

img

Дигитално, практично, теоријско и игролико - огледни час из техничког и технологије у 6/4

Наставница техничког и технологије Драгана Радека одржала је 6. јуна 2019. угледни час у 6/4. У оквиру наставне теме „Конструкторско моделовање“ реализована је наставна јединица Материјали и моделовање. Циљ овог часа био је да се кроз низ активности обнови и увежба градиво шестог разреда.

Сазнај више →

img

Обележен Дан заштите животне средине

У оквиру обележавања Дана заштите животне средине и рада Еко-школе представници Звездарског Еколошког Центра и Уметничког удружења „Чувари заната“ одржали су на часу одељенског старешине 5. јуна 2019. у 6/3 радионицу Уметничка рециклажа – асемблаж „Мој лични отпад“.

Сазнај више →

img

Постављен пано Еко-школе

Еко-одбор наше школе поставио је 4. јуна 2019. стални и покретни пано како би сви ученици, запослени и гости били упознати са активностима које имамо у оквиру Међународне организације „Еко-школе“.

Сазнај више →

img

Безбедност деце у саобраћају

Ученици свих одељења трећег разреда наше школе присуствовали су 3. јуна 2019. предавању саобраћајне полиције са темом “Безбедност деце у саобраћају“.

Сазнај више →

img

Родитељ-анестезиолог: „Цигарета је отров“

На часу одељенског старешине 3/1 угостило је 3. јуна 2019. родитеља-предавача Ивану Радић, анестезиолога, која је упознала ученике са штетним дејством цигарета, уз осврт и на оснале болести зависности: алкохол, дрогу, коцкање и интернет.

Сазнај више →

img

Четвртаци у Смедереву

У петак, 31.5.2019. године, ученици четвртог разреда су са својим учитељима били на полудневном излету у Смедереву. Посетили Музеј града Смедерева, који представља завичајну музејску установу комплексног типа, a у саставу музеја су различите збирке.

Сазнај више →

img

Здрава дрУжина на делу

Тим за предузетништво и међупредметне компетенције наставља са радом у оквиру пројекта Здрава дрУжина. У сарадњи са родитељима и „Еко школом“ 23. маја 2019. ученици 2/1, 2/2, 4/4, 6/3, чланови Еко секције и полазници боравка имали су промоцију здраве ужине: наставници и родитељи правили су ученицима воћну салату и смутије од воћа и поврћа.

Сазнај више →

img

Родитељ предавач: Иако имају и примамљив облик, опојне дроге су штетне!

Славица Милутиновић, фармацеут, мама ученика 1/3, одржала је 21. маја 2019. на часу одељенског старешине предавање „Штетност опојних дрога које имају примамљиве облике“.

Сазнај више →

img

Приредба поводом Дана школе

У суботу 18. маја 2019. свечано је прослављен Дан школе. Након поздравног говора помоћнице директора Иване Радичевић, ученици старијих и млађих разреда извели су програм: хор је отпевао химну школе, група ученика из 4/3 и 4/4 рецитовала је стихове Десанке Максимовић, група певача извела је народну песму „Бела вило“, а у централном делу приредбе изредена је представа „Пријатељи су као звезде“. У завршном делу програма чуо се „Рециклажни реп“, продукт рада ученика 5/4 на часу музичке културе у оквиру пројектне наставе „Одговоран за своју планету 2“.

Сазнај више →

img

Мама, тата, брат и сестра - моја велика породица!

Јелена Вулић, психолог, била је 15. маја 2019. године гост одељењске заједнице 3/2 и том приликом одржала радионицу којом је обележен Светски дан породице.

Сазнај више →

img

Еколошки мотиви – дечија поезија

Пројектна настава из српског језика у оквиру прокекта „Одговоран за своју планету 2“ у 5/4 реализована је у мају. Координатор је наставнца Дубравка Јеремић.

Сазнај више →

img

Покажи шта знаш и умеш у спорту!

У четвртак 16. маја 2019. године ученици III-2 и III-4 разреда са учитељицама Јасмином Трифуновић и Бојаном Зечевић реализовали су Показни час спорта.

Сазнај више →

img

КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА

У суботу, 11. маја у Сремским Карловцима одржано је Републичко такмичење из књижевности Књижевна олимпијада. Ученица наше школе Анђела Куч 7/1 постигла је изванредан успех освојивши ПРВО МЕСТО.

Сазнај више →

img

Родитељ-предавач на пројектној настави првака: „Народна ношња у Србији“

На часу пројектне наставе 10.5.2019.године, мама Марија Милосављевић, ученицима 1/2 и 1/4 одељења одржала је предавање на тему „Одевање у Србији: народна ношња“.

Сазнај више →

img

Бити посластичар и бомбонџија – угледни час из Народне традиције

Угледни час из Народне традиције у 3/4 одржала је 7. маја 2019. године учитељица Бојана Зечевић.
Циљ часа је био да се ученици упознају са занатом посластичара и бомбонџија и да развију интересовање за овај занат и предузетништво кроз стављање ученика у позицију посластичара. Ученици су истраживали ову тему и откривали своја интересовања и способности радећи у групама.

Сазнај више →

img

Одговоран за своју планету 2 – Израда Еколошког бонтона

У последњој недељи априла ученици петог разреда учествовали су у пројектној настави «Одговоран за своју планету» и на часовима руског језика. Ученици су се определили за израду Еколошког бонтона у папирној форми. Координаторка часова је Слободанка Марковић, наставница руског језика.

Сазнај више →

img

Пријатељске утакмице „Дис“ - „Десанка“

Девојчице суседне школе „Владислав Петковић Дис“ и „Десанка Максимовић“ одиграли су три пријатељске одбојкашке утакмице: 21. децембра 2018. у „Дису“, а 13. марта 2019. у „Десанки“.

Сазнај више →

img

Еко секција обележила Дан планете Земље

Чланови Еко-секције ученика од другог до четвртог разреда наше школе обележили су Дан планете Земље (22. април) израдом заједничког паноа.

Сазнај више →

img

Обележен Дан планете Земље

Ученици и наставници нашег боравка обележили су на занимљив начин 22. април, Дан планете Земље: користећи рециклажни материјал (пластичне чепове) израдили су два мозаик-паноа.

Сазнај више →

img

Робо-Инт инвент 2019

У суботу 20. априла 2019. године, одржано је општинско такмичење из Роботике и интерфејс технологије "Робо-Инт инвент 2019" за основце. Ученици наше школе, Димитрије Савић (7/1) и Лука Ћирић (7/1) остварили су запажен рузултат, прво и треће место. У мају их очекује градско такмичење.

Сазнај више →

img

Амбасадори одрживог развоја и животне средине у посети „Десанки“

Представници „Еко-школе“, амбасадори одрживог развоја Александра Младеновић и Дијана Шарац, посетили су 18. априла 2019. нашу школу и уручили нам и званично приступницу у чланство ове Међународне организације.

Сазнај више →

img

Мале олимпијске игре – такмичење које развија спретност, брзину, прецизност и спортски дух!

У среду 17.4.2019. у Основној школи “Ћирило и Методије” одржано је такмичење под називом “Мале олимпијске игре”. Учествовали су ученици од 1. до 3. разреда. Деца су се такмичила у брзини, спретности и прецизности. Изводили су задатке на забавном полигону, полигону спретности и полигону свестраности.

Сазнај више →

img

Гугл мапе у настави географије

Ученици 6/4 на часу географије 17.04.2019. припремили су презентацију о Уједињеном Краљевству Велике Британије и Северне Ирске. Како би боље и занимљивије представили ову земљу, ученици су користили апликацију Google Maps. Координатор овог часа је наставница географије Снежана Трнавац.

Сазнај више →

img

Шта знамо о Николи Тесли?

На часу српског језика 16.4.2019. ученици 5/1 и 5/3 стекли су уз помоћ QR кодова нова знања о Николи Тесли, изучавајући занимљиве податке из Теслиног живота и бурном историјом његове заоставштине све до оснивања музеја у Београду. Координатор часова је Биљана Кнежевић.

Сазнај више →

img

Питомци МШ „Петар Коњовић“ одржали концерт у нашој школи

Ученици МШ „Петар Коњовић“ одржали су 10. априла 2019. мали концерт за ученике наше школе. Гости су у пријатној атмосфери упознали наше ђаке са музичким инструментима: виолочелом (челом), трубом, хармоником и флаутом. Млади инструменталисти показали су само део свог знања стеченог у музичкој школи.

Сазнај више →

img

Окружно такмичење из српског језика

Наша школа је домаћин једном делу учесника окружног такмичења из српског језика и граматике 6. априла 2019. Школа организатор овог такмичења је "Павле Савић" са Звездаре.

Сазнај више →

img

Желите ли да постанете средњошколац?

У оквиру часа одељенске заједнице 5.4.2019. ученици 8/3 вежбали су за полагање мале матуре на веома забаван начин: инсталирали су на својим мобилним телефонима преко (google play usluge) апликацију "Желите ли да постанете средњошколац?“ и забавно учење је почело! Координатор овог часа је одељенски старешина Мирјана Богићевић.

Сазнај више →

img

Прваци на угледном часу – свет животиња око нас

Наташа Јовановић, учитељица 1/4 одржала је 4. априла 2019. угледни час из предмета Свет око нас. Тема часа била је обнављање знања о животињама. Циљеви – оспособити ученике да уочавају и именују животиње, уочавати сличности и разлике међу њима, као и користи које човек има од животиња, остварени су. Час је реализован групним обликом рада и игровном методом на задовољство малишана.

Сазнај више →

img

Уз дигитални уџбеник и дигиталне вештине на часу географије

У периоду од 1. до 7. априла у одељењима 5/1, 5/2, 5/3, 5/4, 8/2 и 8/4 одржан је по један час посвећен информационим технологијама. Главну улогу у реализацији ових часова имали су ученици уз коришћење дигиталног уџбеника и програмираних задатака, израдом пауер поинт презентације и представљањем садржаја, као и употребом интерактивне неме карте. Координатор ових часова је наставница географије Тања Парезановић.

Сазнај више →

img

Посета позоришту

Ученици млађих разреда наше школе посетили су позориште Академија 28 и погледали представу „Викиншка потера“. Учествовали су веома забавном и занимљивом путавању кроз време.

Сазнај више →

img

Кодови на хемији

Ученици 8/2 и 8/4 на часу хемије употребили су своје дигиталне способности 2.4.2019. и обновили градиво из хемије. Користећи мобилни телефон и апликацију QR-kod скенирали су постављене садржаје - питања везана за алкохоле и карбоксилне киселине. До решења задатака могло се доћи коришћењем различитих техника, од повезивања и заокруживања до квиза „милионер“(тачан одговар отвара следеће поље са питањем). Координатор овог часа је наставница хемије Душанка Јочић.

Сазнај више →

img

Ера дигитализације – колико смо угрожени?

На часу биологије 1.4.2019. одржано је предавање на тему "Болести које настају као последица дуготрајног коришћења компјутера". Презентацију је одржала Весна Илић из 7/2. Предавање је било корисно,занимљиво, ученици су заинтересовано пратили излагање, по завршетку су постављали питања. Координатор овог часа је наставница биологије Јасмина Ружичић.

Сазнај више →

img

Лоза Немањића – угледни час из природе и друштва у 4/4

Учитељица Милана Ђурић одржала је угледни час „Немањићи“ у оквиру тематског дана.
Ученици су употребили разноврсне дигиталне алате: од игре откривалице у пауер поинту (уводни део часа), преко анимације – задатка у алату Скреч и слагању слагалице (главни део часа), до провере наученог у алату Пликерс (завршни део часа).

Сазнај више →

img

Недеља дигиталних вештина на часовима технике

Сви ученици од петог до осмог разреда на часовима техничког и технологије од 28. марта до 3. априла, у оквиру тематске настава која је посвећена јачању дигитланих вештина, остварили су предвиђене исходе - подсетити су се како је неопходно правилно и безбедно користити ИКТ уређаје и користили их у образовне сврхе. Ученици су учитавали qr кодовима едукативне игрице и тако оснаживали своје знање на забаван начин. Координатор ових часова је наставница техничког и технологије Драгана Радека.

Сазнај више →

img

Нaционална дечија линија „НАДЕЛ“ гост Ученичког парламента

Представници Националне дечије линије „Надел“ гостовали су 28. марта 2019. у нашој школи на позив Ученичког парламента. Одржали су предавање о услугама које ово удржење пружа деци. Нарочито је истакнута поверљивост и анонимност корисника СОС телефона.

Сазнај више →

img

People at work

На часу енглеског језика 26. марта 2019, ученици 4/1 и 4/3 радили су презентацију у Power Point-у. Тема је била „People at work“. Координатор овог часа је наставница енглеског Наташа Веселиновић.

Сазнај више →

img

Десанкин дан постигао велики успех

Десанкин дан, манифестација наше школе у којој се пропагира образовање, креативност, иницијатива, тимски дух и добро расположење, одржан је веома успешно 26. марта 2019. године.

Сазнај више →

img

У посети Педагошком музеју

Ученици 4/2 посетили су 26. марта 2019. Педагошки музеј. У обилазак их је повела учитељица Милана Ђурић. Ученици су одушвљено слушали о историји и развоју школе у Србији од давних дана до данас. Водич их је провео кроз значајне и бројне експонате вешто указујући на њихову вредност.

Сазнај више →

img

Чувари природе промовишу здраву храну

Ученици 6/2, који похађају предмет Чувари природе као изборни, имали су 22. марта 2019. веома занимљив час на коме су се бавили здравом исхраном.

Сазнај више →

img

„Десанкини“ џудисти освојили Републичко злато

Џудисти наше школе ове школске године постигли су велики успех: поред десет медаља на градском такмичењу, Татјана Петровић 5/1 и Борис Рутовић 6/1 освојили су златну медаљу на Републичком такмичењу.

Сазнај више →

img

Предавање ватрогасаца

Представник Ватрогасног савеза општине Вождовац одржао је 20. марта 2019. године предавање о изазивачима пожара, опасностима, превенцији и начинима поступања у критичним ситуацијама ученицима 6/3. Уз јасну презентацију и мноштво доживљених ситуација, ученици су се уверили у значај ове службе и научили како реаговати у случају пожара.

Сазнај више →

img

Ученици 7/3 одговорни за своју планету

На часу одељенског старешине 17. марта 2019. ученици 7/3 очистили су школско двориште, прикупили рециклажни отпад, разврстали га и правилно одложили.

Сазнај више →

img

У сусрет Дану планете

Ученици 4/3 припремили су се за обележавање Дана планете 22. април. На часу ликовне културе 15. марта 2019. цртали су нашу плаву планету Земљу, а изложбу су направили у својој учионици.

Сазнај више →

img

Показни час из кошарке

Кошаркашки клуб „Церак“ одржао је 13. марта 2019. показни час у 3/1 и 3/3. Циљ овог часа јесте промовисање спорта као здравог начина живота.

Сазнај више →

img

„Сумњиво лице“ – угледни час у 8/3

У одељењу 8/3 одржан је 12. марта 2019. угледни час из српског језика. На иновативан и креативан начин успешно је обрађена наставна јединица „Сумњиво лице“ Бранислава Нушића. Овај час одржала је наставница Славица Ћуковић.

Сазнај више →

img

Ученици 6/3 учесници „Студија знања“, емисије РТС-а

Као добитници треће награде на конкурсу „Тимски дух мог одељења“, који је организовао MCF MegaCom Film, ученици 6/3 имали су прилику да заједно са представницима „Креатополиса“ учествују у снимању емисије РТС-a „Студио знања“. Тема ове емисије била је „Јесмо ли сви једнаки?“.

Сазнај више →

img

Прослављена Масленица 2019.

Као и претходних десетак година, и ове године у нашој школи, обележен је 9. марта 2019. традиционални руски народни, највеселији и најстарији празник „Масленица“ – Покладе. Празновање Масленице једна је од традиција наше школе. Ученици старијих разреда који уче руски језик представили су овај празним млађим другарима. Након тога ученици су се надметали у трци у врећама, ношењу девојке, игри «три ноге» и надвлачењу конопца. У холу школе ученици млађих разреда такмичили су се у окретању палачинки и другим играма.

Сазнај више →

img

Општинско такмичење из књижевности

Општинско такмичење из књижевности одржано је у нашој школи 3. марта 2019. године.

Сазнај више →

img

„Мали Пјер“ 2019. припао „Десанки“

Новак Бубања, ученик 4/3 (учитељ Љиљана Опачић) освојио је прву награду на 25. конкурсу Пријатеља деце Звездара за најбољу дечју карикатуру „Мали Пјер“.

Сазнај више →

img

Одржано предавање МУП-а Звездара о насиљу у школи

Представник МУП-а Звездара одржао је 27. фебруара 2019. ученицима 6/3 веома корисно и занимљиво предавање о насиљу у школи.

Сазнај више →

img

Трећа награда за „Десанку“

Ученици 6/3 (одељенски старешина Биљана Кнежевић) освојили су трећу награду на конкурсу „Тимски дух мог одељења“, који је организовао MCF MegaCom Film поводом филма „Ко се боји вука још 2“ и освојили вредну награду: ваучер за сваког ученика за креативну радионицу по избору у „Креатополису“.

Сазнај више →

img

Прослављена школска слава Свети Сава

Савиндан, школска слава, свечано је прослављена у нашој школи 27. јануара 2019. године. Ове године домаћин славе била је сама школа, а следеће године биће то породица Гајић. Колач је пресекао свештеник наше парохијске цркве Светог Трифуна.

Сазнај више →

img

Како постати адвокат –
родитељ предавач у 3/1

Биљана Чубрило, адвокат и мама нашег ђака, била је 21. јануара 2019. гост одељенске заједнице 3/1 и представила своје занимање. Тема часа била „Погоди занимање“. Ученици су се упознали са активностима, одговорностима и обавезама адвоката, где адвокати раде. Сазнали су да добар адвокат мора да буде и добар говорник, да све информације провери.

Сазнај више →

img

Родитељ предавач: Да ли знате како се правилно перу зуби?

Сара Колески, стоматолошки техничар и Александрова мама, 16. јануара 2019. била је гост 4/3.

Сазнај више →

img

Пројектна настава - први разред

Ученици првог разреда похађају часове пројектне наставе са темом „Здрава храна“.

Сазнај више →

img

ЕКО КВИЗ - "Прљаво или чисто није исто"

Ученици наше школе учествовали су на такмичењу „Еко-квиз", које је одржано у петак 11.1.2019. у просторијама дирекције ЈКП „Градска чистоћа". Ученици су показали одлично знање на питања из екологије, док су се слабије снашли у играма из области рециклаже.

Сазнај више →

img

Дан науке у "Десанки"

У нашој школи 26. децембра 2018. одржан је веома успешно још један Дан науке. Ученици свих разреда, родитељи и предшколци могли су да виде шеснаест радионица и много више научних експеримената и изложбених поставки. Посетиоци и извођачи могли су да се на забаван начин увере у законе природе и науче много тога.

Сазнај више →

img

У „Пан театру“...

Ученици млађих разреда посетили су 26. децембра 2018. „Пан театар“ и гледали представу „Зачарани принц жабац“.

Сазнај више →

img

Новогодишње даривање у 5/1

У одељенској заједници V/1 у последњој недељи децембра 2018. организовано је Новогодишње даривање: сваки ученик је извукао цедуљицу са именом једног друга из одељења којег је требало обрадовати новогодишњим поклоном.

Сазнај више →

img

Звездарска шума оком Милице Мандић

Ученица 8/4 Милица Мандић похађала је летњу радионицу фотографије и показала шта уме: њена фотографија „Звездарска шума“ одабрана је као једна од дванаест најуспешнијих на кокурсу Општине Звездара под именом „Београд и Звездара у мом оку“.

Сазнај више →

img

Акција Црвеног крста

Као и претходних година, наша школа је учествовала у акцији Црвеног крста Звездаре "Један пакетић, много љубави".

Сазнај више →

img

Четвртаци у посети вртићу „Кошута“

Ученици 4/1 наше школе посетили су 13. децембра 2018. године вртић „Кошута“ и упознали се и дружили са полазницима овог вртића.

Сазнај више →

img

Дигиталне презентације

У четвртак 13.12.2018. у нашој школи одржана је група предавања у оквиру пројекта Угледни час који организују ИК „Клет“, „Фреска“ и „Нови Логос“.

Сазнај више →

img

Предавање на тему превенције наркоманије

За ученике одељења 7/1 и 7/3 организовано је 10.12.2018. године предавање на тему превенције наркоманије, а са циљем подизања свести ученика о овој болести зависности.

Сазнај више →

img

Обавезне физичке активности

У првој недељи децембра ученици свих одељења петог разреда на часу обавезних физичких активности учествовали су у турниру „Тројком за планету“ у оквиру пројектне наставе „Одговоран за своју планету 2“.

Сазнај више →

img

Одржан угледни час из математике у 2/3

Угледни час из математике у 2/3 одржала је 7.12.2018. учитељица Марина Бајагић.

Сазнај више →

img

Комунална полиција одржала предавање трећацима

Ученици трећег разреда (3/1 и 3/3) присуствовали су 7. децембра 2018. занимљивом предавању Комуналне полиције, у коме им је представљена ова служба - којим задацима се баве, како их могу препознати, опреми коју носе и обележјима.

Сазнај више →

img

Макси-караван

У петак, 7.12.2018, ученици првог разреда учествовали су у Макси-каравану. Кроз игру и песму могли су да науче нешто о значају свакодневног конзумирања поврћа.

Сазнај више →

img

"Одговоран за планету" - немачки језик

Час немачког језика у оквиру пројекта „Одговоран за своју планету 2“ одржан је 4. децембра 2018. у 5/3. Назив јединице је VieleTiere-Flashkarten.

Сазнај више →

img

Ипак се окреће!

У петак 30.11.2018. реализован је огледни час из географије у 5/2.

Сазнај више →

img

“Десанка” на Фестивалу науке

У четвртак 29.11.2018. и ове године 130 ученика наше школе посетило је Фестивал науке под слоганом Земља будућности.

Сазнај више →

img

Ученици 6/3 посетили Сајам спорта 2018 у пратњи родитеља

Након редовног родитељског састанка одржаног поводом завршетка првог тромесечја, родитељи 6/3 одлучили су да допринесу зближавању своје деце, развијању другарских односа и усмеравању правим вредностима и облицима понашања.

Сазнај више →

img

“Превенција електронског насиља”

Чланови Вршњачког тима представили су Наставничком већу 16.11.2018. резултате рада на радионици “Превенција електронског насиља”, коју је спровела Бранка Митровић Јосиповић, психолог Школе.

Сазнај више →

img

„Одговоран за своју планету 2“ на енглеском језику

Ученици 5/4 су у новембру на часовима енглеског језика учествовали у пројектној настави "Одговоран за своју планету 2".

Сазнај више →

img

Велики рат у бројевима на енглеском језику

На часу енглеског језика у оквиру тематске наставе „Први светски рат“ ученици 8/2 обнављали су велике бројеве кроз призму Првог светског рата.

Сазнај више →

img

Милунка Савић, јунак Првог светског рата

Ученици 6/3 у оквиру тематске наставе “Први светски рат” имали су 14. новембра 2018. час посвећен великој хероини Милунки Савић.

Сазнај више →

img

Полиција у служби грађана

Дана 14. новембра 2018. представник МУП-а Звездара и наш школски полицајац С. Зенуни одржао је предавање у 6/3 на тему “Полиција у служби грађана”.

Сазнај више →

img

"Одговоран за своју планету 2" – пројектна настава за петаке из математике

Пројекат "Одговоран за своју планету 2" на часовима математике реализован је почетком новембра у свим одељењима петог разреда.

Сазнај више →

img

Обележена стогодишњица завршетка Првог светског рата

Стогодишњица завршетка Првог светског рата обележена је и у нашој школи 8. новембра 2018. године пригодном приредбом.

Сазнај више →

img

Оружје Првог светског рата – топови

На часовима техничког и информатике ученици 8/1, 8/3 и 8/4 реализовали су тематску наставу “Први светски рат” и то у периоду од 22. октобра до 8. новембра 2018. године.

Сазнај више →

img

Ардуино секција у Првом светском рату

У оквиру тематске јединице „Први светски рат“ ученици Ардуино секције применили су своје конструкторске вештине да направе тенк, који је био моћно оружје Великог рата.

Сазнај више →

img

Први светски рат на часовима географије

У одељењима 8/1, 8/3, 7/1, 7/3 и 6/1, којима предаје наставница Ивана Радичевић, одржани су у току новембра 2018. часови из географије у оквиру тематске наставе „Први светски рат – 100 година од потписивања примирја“.

Сазнај више →

img

Извештај наставника о тематској недељи „Први светски рат“

Тематска настава „Први светски рат“ обрађена је на часовима енглеског језика у одељењима 7/1 (и на часу одељенског старешине), 7/3, 6/1 и 6/3. Реализатор ових часова је наставница Александра Ђорђевић.

Сазнај више →

img

Тематска настава - обележавање стогодишњице од завршетка Првог светског рата

У оквиру тематске наставе Обележавање стогодишњице од завршетка Првог светског рата, час енглеског језика у одељењу 8/4, 8.11.2018. посвећен је овој теми.

Сазнај више →

img

Тематска настава посвећена стогодишњици завршетка Првог светског рата

Ученици 8/4 и 7/2 реализовали су на часу технике и технологије тематску наставу “Први светски рат” 7. новембра 2018. године.

Сазнај више →

img

Исхрана и болести током Првог светског рата

У оквиру тематске наставе “Први светски рат” ученици 7/1 на часу биологије су презентовали пано на тему “Исхрана и болести током Првог светског рата”.

Сазнај више →

img

Посета вртићу „Дечији луг“

Ученици IV/2 (Николина, Мелиса, Лена, Милица, Василије и Алекса) посетили су вртић “Дечији луг“ 6.11.2018. са учитељицом Миланом Ђурић и помоћницом директора Иваном Радичевић.

Сазнај више →

img

Реформатору Вуку Караџићу у част – тематски дан у 3/2 и 3/4

Ученици 3/2 и 3/4 имали су 5. новембра 2018. тематски дан посвећен животу и делу реформатора језика Вука Караџића.

Сазнај више →

img

Предавање шестацима - превенција наркоманије

Едукатори Црвеног крста Звездаре одржали су 2. новембра 2018. предавање на тему “Наркоманија - болест зависности” ученицима шестог разреда.

Сазнај више →

img

Родитељ предавач: Како постати диригент

Родитељ Јелена Дамјановић, музички педагог, диригент и мама Алексе из 4/3, представила је ученицима 1. новембра 2018. своје занимање.

Сазнај више →

img

Еколошки речник

Ученици 5/2 на часу српског језика 31. октобра 2018. осмислили су Еколошки речник - саветник.

Сазнај више →

img

Пројектна настава из српског језика у 6/3 „Заједно смо јачи“

Ученици 6/3 у септембру и октобру школске 2018/19. учествовали су у Пројектној настави „Заједно смо јачи“ и обрадили домаћу лектиру – пет авантуристичких романа.

Сазнај више →

img

Наша школа и пројекат „Одговоран за своју планету“ у ЗУОВ-у

Наша школа и пројекат „Одговоран за своју планету“ из школске 2017/18. године као облик ваннаставних активности и пример добре праксе представљени су 26.10.2018. у Заводу за унапређивање образовања и васпитања.

Сазнај више →

img

Обука о противпожарној заштити

Срђан Стојановић, представник “Ватроопреме” из Београда, одржао је 23.10.2018. запосленима школе предавање о противпожарној заштити, у које је укључена и вежба евакуације ученика у случају елементарних непогода.

Сазнај више →

img

Чувари природе одговорни за своју планету

Ученици 5/4 у току септембра и октобра прикупљали су пластичне чепове у црвеној, плавој и зеленој боји. Од ових чепова и одбачених кутија под руководством наставнице Јасмине Ружичић направили су кутије у новом руху, које ће бити „рециклажни пунктови“ за прикупљање чепова.

Сазнај више →

img

„Десанкини“ хуманитарци опет у акцији

И ове године смо, сада већ по традицији, током октобра, прикупљали гардеробу и средства за личну хигијену. Одзив је заиста био велик, па смо прикупили пуно ствари које смо однели у Свратиште у Крфској улици.

Сазнај више →

img

„Одговоран за своју планету 2“на часовима технике и технологије

У овиру школског пројекта „Одговоран за своју планету-2“, а у оквиру предмета техника и технологија, ученици одељења 5/3 и 5/4 са предметним наставником Драганом Радеком, дали су свој допринос тако што су направили кутије које ће послужити за одлагање рециклажног отпада.

Сазнај више →

img

Ученици наше Школе посетили 63. Сајам књига

У четвртак 25. октобра 2018. године, група од осамдесет шест ученика наше Школе, у пратњи наставнице руског језика Слободанке Марковић и наставнице хемије Душанке Јочић, посетила је и ове године Сајам књига који се одржава под слоганом „Радост читања“.

Сазнај више →

img

Представљање старчевачке и винчанске културе – незагађена припродна станишта људи

Ученици 5/2 и 5/4 су на часу историје током октобра представили живот људи са нашх простора из периода млађег каменог доба. Проучавали су материјале које су људи користили и уочавали могућност загађивања средине, као и утицаја човека на промену околине.

Сазнај више →

img

Кидс фест 2018.

Млађи ученци наше школе посетили су 17. октобра 2018. “Кидс фест” и погледали филм “Мисија Катманду”.

Сазнај више →

img

Трговина људима

Припадници МУП-а Звездара одржали су 17. октобра 2018. године веома занимљиво и корисно предавање о трговини људима ученицима 6/3.

Сазнај више →

img

“Одговоран за своју планету 2” - на часу српског језика

Ученици 5/1 и 5/3 на часу српског језика 12.10.2018. заокружили су активности из биологије и техничког и технологије израдом писменог задатка. Њихова тема била је “На часу биологије/техничког и технологије”.

Сазнај више →

img

На часу ликовне културе у 4/2

Ученици 4/2 почетком октобра 2018. поново су показали умеће и спретност: уметност схватају веома озбиљно, воле је и стварају.

Сазнај више →

img

Одржан спортски дан 2018

У петак 5. октобра ученици наше школе имали су спортски дан у оквиру прославе Дечије недеље 2018. Надметали су се у више спортских игара: дечаци старијих и млађих разреда играли су мали фудбал, девојчице петог разреда између четири ватре, а девојчице шестог, седмог и осмог разреда одбојку.

Сазнај више →

img

Трибина “Булевар на Лиону”

Дана 4. октобра 2018. ученици наше школе из 4/3 са учитељицом Љиљаном Опачић посетили су конференцију у Општини Звездара. На овој конференцији-трибини представљени су резултати пројекта “Улица за нас - Булевар на Лиону”, у оквиру прославе Дечје недеље 2018.

Сазнај више →

img

3/3 у “Музичком загрљају”

Ученици 3/4 са учитељицом Бојаном Зечевић придружили су се прослави Дечије недеље: 3. октобра 2018. године присуствовали су радионици “Музички загрљај” у Музичкој школи “Владимир Ђорђевић”.

Сазнај више →

img

Ликовни конкурс “Моје је право да живим срећно и здраво...”

У Галерији библиотеке “Бранко Миљковић” на Звездари отворена је 1. октобра изложба радова са ликовног конкурса “Моје је право да живим срећно и здраво - за одрастање без насиља”.

Сазнај више →

img

У “Десанки” отворена Дечија недеља 2018.

У понедељак 1. октобра 2018. отворена је Дечија недеља 2018. и у нашој школи. Ученици млађих разреда су на часовима редовне наставе разговарали о теми “Шта је срећа?”.

Сазнај више →

img

Како поново употребити материјал за рециклажу

На часовима технике и технологије у току септембра ученици 5/1 и 5/3 научили су уз помоћ наставника Владимира Стојановића и Љубише Димитријевића како да поново употребе пластичне флаше и од њих добију производ који има практичну намену.

Сазнај више →

img

„ОДГОВОРАН ЗА СВОЈУ ПЛАНЕТУ“ 2

У току септембра 2018. на часовима биологије ученици 5/1 и 5/3 у оквиру пројектне наставе „Одговоран за своју планету 2“ обавили су своја прва истраживања.

Сазнај више →

img

„ОДГОВОРАН ЗА СВОЈУ ПЛАНЕТУ“ 2 - БИОЛОГИЈА

Ученици 5/2 су у оквиру пројектне наставе „Одговоран за своју планету“ на часу биологије 26. и 29. септембра 2018. презентовали рециклажу папира, стакла, метала и пластике, као и производе и намену тако добијених производа.

Сазнај више →

img

„Одговоран за своју планету“ – пројектна настава за петаке

Сви ученици петог разреда школске 2018/2019. године научиће како да буду одговорни према својој непосредној околини, шта је (не)одговорно понашање, како да поново употребе материјале и смање загађење планете. Ученици ће оснаживати своје компетенције на свим часовима редовне наставе, као и слободних и ваннаставних активности.

Сазнај више →

img

Свечани пријем првака

Школска година отпочела је за све, али за прваке свечано. Учитељи, ПП служба, директорка и четвртаци потрудили су се да пожеле добродошлицу најмлађим школарцима. Атмосфера је била и свечана и весела. Наши најмлађи ученици упознали су своје учитељице Драгицу Станимировић, Достану Павловић, Наташу Јовановић и Марију Милинковић.

Сазнај више →

img

Представљамо вам Мали Политикин Забавник

Често чујемо да да деца воле игрице и филмове. Међутим, веома је важно да се дете усмери и ка другим стварима. Мали Политикин Забавник право је место за истраживање, путовање и авантуру знања кроз интересантне рубрике и чланке.

Сазнај више →

img

Семинар “НТЦ систем учења - развој креативног и функционалног размишљања”

Представници Агенције за едукацију НТЦ ХД Ранко Рајовић, лекар и предавач, и Урош Петровић, књижевник, одржали су у нашој школи семинар “НТЦ систем учења - развој креативног и функционалног размишљања”.

Сазнај више →

img