Летопис за школску 2019/2020. годину

„Десанкини“ ђаци пливали за Часни крст

На Крстовдан, 18. јануара 2020, ученици наше школе, заједно са основцима из још 50 школа, учествовали су на базену „Ташмајдан“ у пливању за Часни крст.

Сазнај више →

img

Конкурс „Сазнали на семинару, применили у пракси“

У Заводу за унапређивање образовања и васпитања 16. јануара 2020. наставнице наше школе Тања Парезановић, наставник географије, и Биљана Кнежевић, наставник српског језика, презентовале су пред петнаесточланом комисијом своје радове „Гугл мапе у настави“ и „Портфолио, начин да спознате себе“.

Сазнај више →

img

Еко квиз „Прљаво или чисто, није исто“

Ученици наше школе учествовали су 10. јануара 2020. у Еко-квизу „Прљаво или чисто – није исто“, у организацији ЈКП „Градска чистоћа“. Квиз је одржан у Дому културе организатора.

Сазнај више →

img

Одржан нови сусрет Lego ergo sum

Љубитељи књижевности одржали су још један књижевни сусрет 26. децембра 2019. на коме су представили романе које препоручују својим вршњацима, а ван школске лектире су.

Сазнај више →

img

Звездара у оку Марије Канкараш 7/3

Ученица наше школе Марија Канкараш 7/3 једна је од учесника фото-конкурса „Београд и Звездара у мом оку“, који је објавио Календар за 2020. годину са најуспешнијим фотографијама.

Сазнај више →

img

Пројекат „Оснаживање породице“ и у овој школској години

У периоду 12.11.2019-24.12.2019. успешно је реализован пројекат „Оснаживање породице“, подржан од Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Сазнај више →

img

Еко-школа „Десанка“ донирала школски намештај

Еко-школа „Десанка Максимовић“ донирала је у децембру 2019. у оквиру своје акције „Шта можеш, подели са другима“ еко-школи „Прељине“ из Прељина и еко-школи „Бранко Радичевић“ из Батајнице 100 клупа и столица, као и 20 зидних паноа.

Сазнај више →

img

Резултати Дабар такмичења за старије разреде

У периоду од 18.11. до 22.11.2019. године одржан је школски ниво такмичења „Дабар“ у Србији.

Сазнај више →

img

Разоткривање човека на 13. фестивалу науке

Ученици старијих разреда наше школе посетили су 5. децембра 2019. још један Фестивал науке, овог пута под називом „Разоткривање“.

Сазнај више →

img

Еко-школа „Десанка“ награђена у Најволонтерској акцији

Еко-школа „Десанка Максимовић“ обележила је Дан волонтирања 5. децембар 2019. веома успешно...

Сазнај више →

img

Представљамо вам... Кристину Миловановић, књижевни таленат

Кристина Миловановић, ученица 7/4, освојила је у новембру 2019. прво место на литерарном конкурсу „Свет је округао, а не коцкаст“ у категорији старијих основаца.

Сазнај више →

img

Одржано „Дабар“ такмичење за четвртаке

У информатичком кабинету 27. новембра 2019. одржано је „Дабар“ такмичење за ученике млађих разреда.

Сазнај више →

img

„Драмске игре у настави“

Акредитовани семинар уметничке групе БАЗААРТА „Драмске игре у настави“ одржан је у нашој школи у суботу и недељу, 23. и 24. новембра 2019.

Сазнај више →

img

Еко школа „Десанкa Максимовић“ на Serbian Vision 2019

Еко-школа је 23. новембра 2019. представила своје активности у оквиру пилот пројекта здраве хране на конференцији Serbian Vision 2019. у Београду.

Сазнај више →

img

„Свака лименка се рачуна”

У нашој школи, која је део међународне заједнице Еко-школа, спроводи се пројекат „Свака лименка се рачуна“, који промовише културу скупљања и рециклирања лименки, што директно доводи до смањења отпада, а на тај начин и до заштите животне средине, као крајњег, општег и најзначајнијег циља.

Сазнај више →

img

Почело Дабар такмичење

Дабар такмичење је намењено свим ученицима основних и средњих школа који су заинтересовани за различите области рачунарства и информатике.

Сазнај више →

img

Квизом до забаве и знања

У оквиру међусобне посете часовима Тамара Живковић, наставница математике, посетила је 19. новембра 2019. час српског језика у 6/1, који је одржала наставница Биљана Кнежевић.

Сазнај више →

img

Поезијом у свет

На овогодишњем општинском такмичењу „Ђачка песничка сусретања“ одржаном 17. новембра 2019, наше ученица Дуња Кузмановић 2/3 (наставник Достана Павловић) и Теодора Стојановић 8/2 (наставник Јасна Рикерт Стевановић) освојиле су друго место у својој узрасној групи.

Сазнај више →

img

„Десанка“ на Фестивалу креативне рециклаже

У оквиру рада Еко школе наши ученици и чланови Еко одбора учествовали су на трећем Фестивалу креативне рециклаже одржаном 17. новембра 2019. у ДК „Вук Караџић“, где су изложили своје радове.

Сазнај више →

img

Играчке као наставно средство

Ученици 3/3 доказали су своју креативност: за час енглеског језика на коме су 12. новембра 2019. обрађивали лекцију „Toys from rycicled matirials“, припремили су мноштво играчака од рециклираног материјала и уз њихову помоћ научили нове речи.

Сазнај више →

img

Едукатори Црвеног крста одржали предавање о трговини људима

Едукатори Црвеног крста одржали су 6.11.2019. предавање на тему „Програм борбе против трговине људима“

Сазнај више →

img

Маникир – ликовна радионица

На часу ликовне културе 5. новембра 2019. ученице 6/3 прошле су кроз малу маникир-радионицу са наставницом Мирјаном Фуштић.

Сазнај више →

img

Аудиција за јавни час "Мој Београд"

У уторак 29. октобра 2019. одржаће се аудиција за рецитаторе-извођаче јавног часа "Мој Београд", који ће се одржати крајем марта/почетком априла 2020. године.

Сазнај више →

img

Ученици посетили 64. Сајам књига

У четвртак 24. октобра 2019. године, група од четрдесет пет ученика наше Школе, у пратњи наставнице руског језика Слободанке Марковић и библиотекарке Сњежане Леканић, посетила је и ове године, на школски дан, 64. Сајам књига.

Сазнај више →

img

Мали „Десанкини“ ђаци великог срца

Ученици млађих разреда наше школе и ове године прикупили су хуманитарну помоћ за своје другове у познатом Свратишту за децу у Крфској 7а на општини Звездара.

Сазнај више →

img

Ликовна колонија за децу са посебним потребама

Ликовна колонија чланова Удружења за помоћ мнро „Бисер“ из Србобрана, чији је координатор била Мирјана Фуштић, наставник ликовне културе наше школе и члан Арт центра из Београда, одржана је 24. октобра 2019. на салашу Татић у Турији.

Сазнај више →

img

Зелена застава уручена „Десанки“

На стручном скупу еко школа, одржаном 18. и 19. октобра 2019. на Златибору, наша школа званично је постала чланица Међународног програма Фондације за образовање за животну средину (FEE) – „Еко-школе“.

Сазнај више →

img

Дани јабуке у „Десанки“

Прослава Дана јабуке у нашој школи започела је великом манифестацијом одржаном у петак 18. октобра 2019. Припремљене су разноврсне активности које су као главни мотив имале промоцију јабуке, воћа са нашег поднебља.

Сазнај више →

img

Отпочео „Велики лов на биљке“

Наша школа учествује у међународном пројекту „Велики лов на биљке“, који је уведен у међународни програм Еко-школа.

Сазнај више →

img

Општина Звездара наградила најуспешније ученике 2018/19.

Поводом обележавања Дана општине, 16. октобра 2019, у свечаној сали Шесте београдске гимназије додељене су награде ученицима који су освојили прво, друго или треће место на Републичким такмичењима и њиховим наставницима менторима.

Сазнај више →

img

Ученици млађих разреда на Кидс-фесту

Ученици млађих разреда посетили су 16. октобра 2019. са својим учитељима Петнаести дечији фестивал Кидс-фест.

Сазнај више →

img

„Да право свако – дете ужива лако“

Градска општина Звездара, у оквиру Дечије недеље 2019, наградила је радове приспеле на конкурс „Да право свако – дете ужива лако“.

Сазнај више →

img

Имам право!

Тијана Јанковић, наша бивша ученица и глумица „Пан театра“, одржала је 8. октобра 2019. у оквиру прославе Дечије недељење интерактивну радионицу о дечијим правима за тинејџере у 8/1.

Сазнај више →

img

Угледни час у 2/3 - „Неко живи у селу, а неко у граду“

Учитељица Достана Павловић одржала је 7. октобра 2019. године у 2/3 угледни час из предмета Свет око нас. На том часу ученици су на занимљив начин утврђивали своје знање о наставној јединици „Неко живи у селу, неко у граду“.

Сазнај више →

img

Безбедност у саобраћају

Ивана Мемаровић, представник Управе саобраћајне полиције, одржала је 7. октобра 2019. предавање у 4/1.

Сазнај више →

img

Лифт није играчка

Ученици наше школе млађих разреда погледали су 4. октобра 2019. едукативну представу и квиз „Лифт није играчка“, у организацији Јавног предузећа Градско стамбено, са циљем повећања безбедности деце у лифту и упознавања са могућим опасностима.

Сазнај више →

img

„Рециклажа за почетнике“

У одељењима II/2 и II/4, током септембра 2019, Центар за позитиван развој деце и омладине организовао je три едукативне радионице за децу - „Рециклажа за почетнике“.

Сазнај више →

img

Одржан спортски дан

Ученици млађих и старијих разреда наше школе учествовали су 27. септембра 2019. у спортском дану.

Сазнај више →

img

„Смути па попиј“ реализован успешно

Дан здраве хране под слоганом „Смути па попиј“ реализован је у облику пројектног дана 26. септембра 2019. Сви ученици школе имали су здраву ужину од воћа и поврћа. Неки су правили сокове, а неки воћне салате.

Сазнај више →

img

Донација воћа и поврћа

Дом за лица ометена у развоју „Срце у Јабуци“ из Јабуке донирао је и доставио 25.9.2019. нашој школи 150 килограма воћа и поврћа (јабуке, шљиве, шаргарепу, спанаћ и краставац), које ће бити употребљено у активности „Смути па попиј“.

Сазнај више →

img

Посета Сајму спорта на Звездари

Ученици млађих и старијих разреда наше школе посетили су 20. септрембра 2019. Сајам спорта, који се одржао на теренима СЦ „Олимп“. Ученике су повеле наставнице Марина Бајагић, Даница Петровић Станисављевић, Анита Ивовић и Наталија Драшковић.

Сазнај више →

img

Повратак у почетак

Ученици одељења 6/1 и 6/3 у уторак, 17. септембра 2019. године у пратњи наставнице грађанског васпитања Тање Плазинић, присуствовали су предавању „Наслеђе Винчанске клтуре - Повратак у почетак", које је одржао археолог Драган Јанковић у Дечјм културном центру Београда.

Сазнај више →

img

Предавање: Насиље – негативна појава

У оквиру теме „Основи безбедности деце“ Ивана Павличевић, полицијски службеник МУП Звездара, одржала је 16. септрембра 2019. у 4/1 предавање са темом Насиље као негативна друштвена појава.

Сазнај више →

img

Показни час кошарке

Кошаркашки клуб „Церак“ одржао је 12. септембра 2019. показни час ученицима 4/1 и 4/3.

Сазнај више →

img

Позориште сенки у 2/3

Тијана Јанковић, наша бивша ученица – глумица „Пан театра“, одржала је 12. септембра 2019. у 2/3, чији је учитељ Достана Павловић, на часу ликовне културе драмску радионицу „Позориште сенки“.

Сазнај више →

img

Прваци свечано пошли у школу

Свечани пријем првака школске 2019/2020. године одржан је у понедељак 2. септембра 2019.

Сазнај више →

img

Окречени зидови школског терена

Чланови Еко патроле 30.8.2019. окречили су зид на школском терену, као и судијску кућицу

Сазнај више →

img

Обука за „Дигиталну учионицу“

Семинар-обука „Дигитална учионица“ за наставнике звездарских школа одржан је у нашој школи 24. и 25. августа 2019. Организатор је Министарство просвете и технолошког развоја.

Сазнај више →

img