Летопис за школску 2019/2020. годину

Аудиција за јавни час "Мој Београд"

У уторак 29. октобра 2019. одржаће се аудиција за рецитаторе-извођаче јавног часа "Мој Београд", који ће се одржати крајем марта/почетком априла 2020. године.

Сазнај више →

img

Ученици посетили 64. Сајам књига

У четвртак 24. октобра 2019. године, група од четрдесет пет ученика наше Школе, у пратњи наставнице руског језика Слободанке Марковић и библиотекарке Сњежане Леканић, посетила је и ове године, на школски дан, 64. Сајам књига.

Сазнај више →

img

Мали „Десанкини“ ђаци великог срца

Ученици млађих разреда наше школе и ове године прикупили су хуманитарну помоћ за своје другове у познатом Свратишту за децу у Крфској 7а на општини Звездара.

Сазнај више →

img

Ликовна колонија за децу са посебним потребама

Ликовна колонија чланова Удружења за помоћ мнро „Бисер“ из Србобрана, чији је координатор била Мирјана Фуштић, наставник ликовне културе наше школе и члан Арт центра из Београда, одржана је 24. октобра 2019. на салашу Татић у Турији.

Сазнај више →

img

Зелена застава уручена „Десанки“

На стручном скупу еко школа, одржаном 18. и 19. октобра 2019. на Златибору, наша школа званично је постала чланица Међународног програма Фондације за образовање за животну средину (FEE) – „Еко-школе“.

Сазнај више →

img

Дани јабуке у „Десанки“

Прослава Дана јабуке у нашој школи започела је великом манифестацијом одржаном у петак 18. октобра 2019. Припремљене су разноврсне активности које су као главни мотив имали промоцију јабуке, воћа са нашег поднебља.

Сазнај више →

img

Отпочео „Велики лов на биљке“

Наша школа учествује у међународном пројекту „Велики лов на биљке“, који је уведен у међународни програм Еко-школа.

Сазнај више →

img

Општина Звездара наградила најуспешније ученике 2018/19.

Поводом обележавања Дана општине, 16. октобра 2019, у свечаној сали Шесте београдске гимназије додељене су награде ученицима који су освојили прво, друго или треће место на Републичким такмичењима и њиховим наставницима менторима.

Сазнај више →

img

Ученици млађих разреда на Кидс-фесту

Ученици млађих разреда посетили су 16. октобра 2019. са својим учитељима Петнаести дечији фестивал Кидс-фест.

Сазнај више →

img

„Да право свако – дете ужива лако“

Градска општина Звездара, у оквиру Дечије недеље 2019, наградила је радове приспеле на конкурс „Да право свако – дете ужива лако“.

Сазнај више →

img

Имам право!

Тијана Јанковић, наша бивша ученица и глумица „Пан театра“, одржала је 8. октобра 2019. у оквиру прославе Дечије недељење интерактивну радионицу о дечијим правима за тинејџере у 8/1.

Сазнај више →

img

Угледни час у 2/3 - „Неко живи у селу, а неко у граду“

Учитељица Достана Павловић одржала је 7. октобра 2019. године у 2/3 угледни час из предмета Свет око нас. На том часу ученици су на занимљив начин утврђивали своје знање о наставној јединици „Неко живи у селу, неко у граду“.

Сазнај више →

img

Безбедност у саобраћају

Ивана Мемаровић, представник Управе саобраћајне полиције, одржала је 7. октобра 2019. предавање у 4/1.

Сазнај више →

img

Лифт није играчка

Ученици наше школе млађих разреда погледали су 4. октобра 2019. едукативну представу и квиз „Лифт није играчка“, у организацији Јавног предузећа Градско стамбено, са циљем повећања безбедности деце у лифту и упознавања са могућим опасностима.

Сазнај више →

img

„Рециклажа за почетнике“

У одељењима II/2 и II/4, током септембра 2019, Центар за позитиван развој деце и омладине организовао je три едукативне радионице за децу - „Рециклажа за почетнике“.

Сазнај више →

img

Одржан спортски дан

Ученици млађих и старијих разреда наше школе учествовали су 27. септембра 2019. у спортском дану.

Сазнај више →

img

„Смути па попиј“ реализован успешно

Дан здраве хране под слоганом „Смути па попиј“ реализован је у облику пројектног дана 26. септембра 2019. Сви ученици школе имали су здраву ужину од воћа и поврћа. Неки су правили сокове, а неки воћне салате.

Сазнај више →

img

Донација воћа и поврћа

Дом за лица ометена у развоју „Срце у Јабуци“ из Јабуке донирао је и доставио 25.9.2019. нашој школи 150 килограма воћа и поврћа (јабуке, шљиве, шаргарепу, спанаћ и краставац), које ће бити употребљено у активности „Смути па попиј“.

Сазнај више →

img

Посета Сајму спорта на Звездари

Ученици млађих и старијих разреда наше школе посетили су 20. септрембра 2019. Сајам спорта, који се одржао на теренима СЦ „Олимп“. Ученике су повеле наставнице Марина Бајагић, Даница Петровић Станисављевић, Анита Ивовић и Наталија Драшковић.

Сазнај више →

img

Повратак у почетак

Ученици одељења 6/1 и 6/3 у уторак, 17. септембра 2019. године у пратњи наставнице грађанског васпитања Тање Плазинић, присуствовали су предавању „Наслеђе Винчанске клтуре - Повратак у почетак", које је одржао археолог Драган Јанковић у Дечјм културном центру Београда.

Сазнај више →

img

Предавање: Насиље – негативна појава

У оквиру теме „Основи безбедности деце“ Ивана Павличевић, полицијски службеник МУП Звездара, одржала је 16. септрембра 2019. у 4/1 предавање са темом Насиље као негативна друштвена појава.

Сазнај више →

img

Показни час кошарке

Кошаркашки клуб „Церак“ одржао је 12. септембра 2019. показни час ученицима 4/1 и 4/3.

Сазнај више →

img

Позориште сенки у 2/3

Тијана Јанковић, наша бивша ученица – глумица „Пан театра“, одржала је 12. септембра 2019. у 2/3, чији је учитељ Достана Павловић, на часу ликовне културе драмску радионицу „Позориште сенки“.

Сазнај више →

img

Прваци свечано пошли у школу

Свечани пријем првака школске 2019/2020. године одржан је у понедељак 2. септембра 2019.

Сазнај више →

img

Окречени зидови школског терена

Чланови Еко патроле 30.8.2019. окречили су зид на школском терену, као и судијску кућицу

Сазнај више →

img

Обука за „Дигиталну учионицу“

Семинар-обука „Дигитална учионица“ за наставнике звездарских школа одржан је у нашој школи 24. и 25. августа 2019. Организатор је Министарство просвете и технолошког развоја.

Сазнај више →

img